hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jogos panasz

1998. 06. 27.
Az Európai Unió jelzésére, miszerint Budapesten több polgárukat attrocitások érték, amikor az irreálisan magas összegről szóló számláikat nem akarták kifizetni, április 25. és június 25. között soronkívüli ellenőrzést tartott a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség – mondta Gyarmati András főigazgató. Mint megtudtuk: 22 olyan belvárosi üzletet vizsgáltak, amelyekre az elmúlt években több panasz is érkezett. Külföldi, illetve belföldi vendégként bemutatkozva többször is meglátogattak egy-egy helyet a felügyelők. A legtöbb esetben elkeserítő eredménnyel zárult az ellenőrzés: nem megfelelő árlap, számlaadási kötelezettség elmulasztása, nem megfelelő szolgáltatás. A hatályos jogszabályok szerint az áraknak a településen működő hasonló kategóriájú üzletek áraival kell megegyeznie. Ma már érvényes az a norma is: ha a vendéglátóüzlet szolgáltatásai és árai között feltűnő értékaránytalanság mutatkozik, ez a súlyos etikai vétségek közé tartozik. A jegyző a kamara kérésére ilyen esetekben akár 90 napig is bezárhatja az üzletet. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!