hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Végtelen bakancslista
Interjú Darányi Zsófiával, a hobbimazutazas.hu szerkesztőjével

2015. 05. 15.
Az igazán elszánt utazókban sok a közös jellemvonás: kíváncsiság, nyitottság, bátorság, felfedezési, tanulási vágy vagy épp a bölcsesség megszerzése. Mégis, gyakran eltérő célokat tűznek ki maguk elé, és utazási módszereikben is különbözőek. Darányi Zsófia végzett közgazdászként főleg egyedül járja Európát. A közkedvelt hobbimazutazas.hu blogjában megosztja tapasztalatait, élményeit, melyek segítségül szolgálhatnak az útra kelőknek. De vajon miért indul neki egy szál hátizsákkal és minimális költségvetéssel a messzeségnek? Egy történet az álmok beteljesüléséről, valamint arról, hogy miért is érdemes időnként kimozdulni a napi rutinból és az unalmas körforgásból.

Fiatal korod ellenére már rengeteg országban jártál. Honnan jött az utazás szeretete? Egyszer csak eldöntötted, hogy felhúzod a hétmérföldes csizmát és világgá mész?

– Már általános iskolás korom óta érdekel az utazás. A kedvenc tantárgyam a földrajz volt, azon belül is a vaktérkép és az országleírások. Tizenéves koromban csoportos utazás keretei között sikerült eljutnom háromszor is Angliába, majd gimis szervezéssel Velencébe, Rómába és Párizsba. Később az utazás iránti vágy alábbhagyott bennem, de 22 éves koromban elkezdett újra foglalkoztatni. Amikor kikerültem a főiskoláról és belekezdtem a munkás életbe, akkor jöttem rá, hogy hobbi nélkül eléggé üressé válhat az ember élete. Az első löketet egy volt kollégámtól kaptam, aki beavatott az olcsó repülőjegyek világába. Nem sokkal később láttam a tévében egy riportot a couchsurfingről, majd ezek után eldöntöttem, hogy elutazom. Lefoglaltam egy repülőjegyet Barcelonába és beregisztráltam a Couchsurfingre. Ez volt az első utazásom 23 évesen egyedül, és az utazási kedvem azóta is töretlen.

Mindig egyedül kerekedsz fel? Izgalmasabb kihívásnak tartod, hogy szólóban láss világot?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!