hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kinek higgyek?
Interjú Koltay Tibor főiskolai tanárral az információs túlterheltség veszélyeiről

2015. 04. 03.
Ma sokkal több információ érhető el egy átlagember számára, mint eddig bármikor a történelem során. Logikusan azt gondolhatnánk, hogy ez automatikusan több tudást, jobb döntéseket eredményez. Ehhez képest egyre többet hallani arról, hogy ma már olyan mértékű információs túlterhelés alatt élünk, amire nem vagyunk felkészülve.

Egy tanulmány szerint az átlagos amerikai napi 12 órán át „fogyaszt” információt, összesen 34 gigabájt mennyiségben. Ennek a túlterhelésnek milyen következményei, veszélyei vannak?

– Az információs túlterhelésről nem tudunk eleget, ezért megismerése rendkívül küzdelmes, ráadásul maga a jelenség sokszor észrevétlen marad. Viszont akadályt, nehézséget jelent az üzleti életben, a tudományban és a hétköznapokban.

Ez hogyan nyilvánul meg?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!