hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kiélezett verseny az Oscaron
10 éve nem volt ilyen nehéz a mezőny

2015. 03. 05.
Az eddigi években a legtöbb aranyszobrocska sorsa kiszámítható volt, idén viszont még a legfőbb kategóriákban sem lehetett egyértelmű állást foglalni. Ahol pedig igen, a vasárnapi gála még ott is tudott (olykor bizony kellemetlen) meglepetést okozni… A legfontosabb kategóriákra jelölt filmeket ismertetjük.

Birdman

A mellőzés meglepő ereje alcímmel megjelenő film lett az év kiválasztottja. Alejandro González Iñárritu a rendezői díjat is bezsebelte munkájával, amellyel nagyjából azt kívánta elérni a színház tekintetében, mint amit David Lynch Mulholland Drive-ja a filmipar vagy Darren Aronofsky Fekete Hattyúja a balett terén. A kulisszák, a glamour mögötti rothadó világot kívánja érzékeltetni, ahogy egy valaha sikeres szuperhős-trilógia főszereplője kétségbeesetten igyekszik újra felkapaszkodni, ezúttal egy Broadway-darabbal. Igyekezete pedig lassan, de biztosan felemészti józan eszét, kapcsolatait és a végén talán még ezeknél is többet. Különleges, egyedi, de valahogy nehezen szerethető alkotás; kicsit meglepő, hogy az év legjobb filmjének nevezték ki. Talán kizárásos alapon. Elképesztő egysnittes operatőri munkája méltán kapott díjat.

A Grand Budapest Hotel

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!