hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Koszovói határok mentén

2012. 11. 02.
Azt olvasom az önök újságában, hogy Koszovó elnyerte teljes függetlenségét. Miközben – ahogyan önök is írták – számos ország még nem ismerte el a függetlenségét, és ha jól tudom, még az ENSZ-nek sem tagja. Ez engem, mint határon túli magyart is irritál, hiszen tudom, hogy a nagyhatalmak mit műveltek a hazámmal Trianonban.

Kérdezem én, hogy Magyarországnak mi haszna vagy oka volt elsők között elismerni Koszovót? Ebben nem látok semmilyen törődést a határon túli magyarok felé. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan iszlám országot akarnak egyesek a világra erőltetni, ahol a korrupció magas szinten van, és az egyik legfontosabb útvonal a drogcsempészetben Közép-Európa felé. Ki tesz fel kérdést a koszovói aranybányákról, amire az amerikaiak a kezdetektől rátették a kezüket…

Most Szerbiára akarják erőltetni a homoszexuálisok erőszakos vonulgatásait és a kiállítást, ahol Jézus Krisztust transzszexuálisnak festették le. Ha betiltanák, akkor persze a szerbek lennének az emberi alapjogok legnagyobb eltiprói. Ehhez képest senki fel sem meri vetni a kérdést, hogy miért nem tartják meg ezt a parádét Pristinában? Azt gondolom, nem kell ecsetelnem, mi történne egy iszlám „országban” velük. Szerbia óriási erőfeszítéseket tett, hogy megfeleljen a Nyugatnak, azt hiszem, ereje végéhez ért, és többet nem akar a Nyugat csicskása lenni. Ezért győztek a választásokon a mérsékeltebb nacionalista erők, akik inkább Oroszország felé fordulnak velünk, itteni magyarokkal egy csomagban, hiszen ebbe nincs beleszólásunk. Ha meg ezért elhagynánk szülőföldünket, feladnánk őseink földjét, akkor majd biztosan azt fogják mondani ránk Magyarországon, hogy a nemzet árulói vagyunk. Pedig csak élni akarunk.

Tisztelettel: Robert Biro

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!