hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Negatív hírek mikro- és makrooldalról is
Tőzsdejelentés 2002. 09. 11–17.

2002. 09. 22.
Átmenetinek bizonyult az előző heti emelkedés, a héten újra lefelé kanyarodtak az irányadó tőzsdeindexek grafikonjai. Amerikában mind makrogazdasági, mind vállalati oldalról negatív hírek törték le a befektetői optimizmust. A raktárkészletek a vártnál jobban nőttek, miközben az ipari termelés a várt 0,2 százalékos bővüléssel szemben 0,3 százalékkal csökkent augusztusban. A vállalati hírek közül a McDonald\'s, a Honeywell és a Lucent profitfigyelmeztetése, valamint az IBM Salamon Smith Barney által történt visszaminősítése tette nyomottá a hangulatot. 

Európában sem volt sokkal rózsásabb a helyzet: a Philips értékesítése tizenöt százalékos várható csökkenését jelentette be, ami lefelé húzta a chipgyártók árfolyamát, a Vodafone pedig a UBS elemzőinek leminősítése miatt esett nagyot. Folytatódott a France Telekom vesszőfutása is, a cég vezérigazgatója bejelentette lemondását. A BUX közepes forgalom mellett mérsékelt, 0,8 százalékos csökkenéssel zárta a hetet. Viszonylag szűk sávban mozogtak a részvényárfolyamok a héten, a kivételt a blue chipek közül a Richter jelentette öt százalékot meghaladó esésével, a kisebb papírok közül pedig több is produkált jelentősebb elmozdulást. A legnagyobb nyereséget a Pick mostanáig kitartó tulajdonosai könyvelhették el, mivel az Arago kivezetési ajánlata 5265 forintra szól, ami huszonkét százalékos ugrást eredményezett a részvényárfolyamban. A második legnagyobb emelkedést a szintén igen alacsony közkézhányadú TVK könyvelhette el közel kilencszázalékos drágulásával. Tovább zuhant viszont a Humet árfolyama, harminckét százalékos esés után 17 forinton zárva a hetet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!