hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Választások előtti szintre zuhant a BUX
Tőzsdejelentés 2002. 05. 29. 06. 04.

2002. 06. 09.
A londonin kívül valamenynyi jelentős tőzsdeindex negatív előjellel zárta az elmúlt kereskedési hetet. Valószínűleg a Futsie is csak a királynő születésnapi ünnepségeinek köszönhette, hogy megúszta a zuhanást. A mélyrepülést elsősorban a technológiai szektor vezette, zuhantak a chipgyártók és a telekomeszköz-gyártók papírjai, gyengélkedett a gyógyszeripari szektor is. 

Akadtak azért jó hírek is: Amerikában a bankszektor rekordnyereséget produkált az előző negyedévben, a beszerzési menedzserindex pedig a vártnál jobban emelkedett a múlt hónapban. Európában emelkedett a munkanélküliség, és a legnagyobb internetszolgáltató, a KPNQwest csődje is sokkolta a piacot. Gyenge forgalom mellett mérsékeltebb eséssel vészelte át a BUX a hetet, a 8104 pontos záróérték azonban a választások előtti szintre csökkenést is jelenti egyben.

A két vegyipari "sztárpapír" tovább folytatta erősödését, a TVK újabb 5,7, a BorsodChem 3,35 százalékkal drágult. Rajtuk kívül csak az OTP tudott – jóval szerényebb – erősödést felmutatni, a kevésbé kereskedett papírok közül pedig a Zwack emelkedett 2,6 százalékot. Az esésben itthon is a technológiai szektorban érintett papírok jártak élen: a Synergon 20, az Antenna Hungária 12,7 százalékkal lett olcsóbb, a Graphisoft beérte közel 7 százalékos eséssel. 8,5 százalékkal lett olcsóbb a Rába papírja, miután a cég szóvivője bejelentette: az értékesítés visszaesése miatt árbevétele várhatóan közel 20 százalékkal fog visszaesni az idei üzleti évben. Folytatta mélyrepülését a Matáv és a Mol is, előbbi lassan a 900 forintos szint megtartásáért küzdhet, utóbbi már becsúszott 5000 forint alá.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!