Kereső toggle

Tőzsdejelentés 2002. 06. 05. 06. 11.

Szurkoló brókerek

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Vegyes képet mutattak a világ vezető tőzsdeindexei a héten. Amerikában folytatódott az esés, annak ellenére, hogy több kedvező makrogazdasági adat – munkanélküliség, beszerzési menedzserindex – is napvilágot látott a héten. Az öreg kontinensen mind az európai, mind az angol jegybank változatlanul hagyta irányadó kamatlábát. A Futsie két százalékos esésével "bepótolta" a királyi ünnepségsorozat alatt "elszenvedett" lemaradását, a német és francia indexek azonban már valamelyest erősödni tudtak. 

Drágultak az olajiparban érdekelt cégek az olajár emelkedésének és elemzői felminősítéseknek köszönhetően, és kereslet mutatkozott az autóipari és kiskereskedelmi részvények iránt is. Európában jól, Amerikában viszont gyengén teljesített a gyógyszeripar; egységesen rosszul szerepeltek viszont a telekom és a technológiai szektor papírjai. Itthon meglehetősen gyenge, 26 milliárd forintos forgalom mellett 1,1 százalékkal csúszott lejjebb a BUX értéke a keddi zárásban éppen csak megtartva a 8000 pontos szintet.

A hét vesztese a Rába lett hat százalékot meghaladó esésével, a blue chipek közül pedig az OTP gyengélkedett: négy százalékkal lett olcsóbb, 2200 forinton zárta a hetet. Becsúszott 900 forint alá a Matáv árfolyama. A távközlési óriás bejelentette: nem indul a bolgár BTC privatizációs pályázatán. Két százalékkal csökkent a Pannonplast árfolyama, miután a Karsai Holding megszabadult két százaléknyi részvénypakettjétől. Legjobban a korábbi esését hatszázalékos erősödéssel korrigáló Antenna Hungária, valamint a négyszázalékos emelkedés után újra 15 ezer forintig dráguló Egis szerepeltek az egyébként meglehetősen eseménytelen héten.

Olvasson tovább: