hetilap

Hetek hetilap vásárlás
INNEN-ONNAN

2001. 12. 02.
Majomparádé

Hatszáz majom örülhetett a minap Thaiföldön annak a bankettnek, amit a hálás városi vezetők speciálisan nekik rendeztek. Az öt méter magas és négy méter széles gyümölcsrakást Lopburi városának főterén halmozták fel, hogy aztán a majmok mind bekebelezhessék. A városban szelídítetlen makákók százai vonzzák a turisták tömegeit. A rendezvény napján egy tizenkét méter hosszú, banánnal, szeletelt zöldségekkel, dióval, kekszekkel és gyümölcsökkel vastagon borított asztalról lakomázhattak az állatok. Az ételek és a dekoráció több mint 400 000 bath-ba (kb. 2 222 500 Ft) került Yongyuth Kijwattananuson vendéglőtulajdonosnak. (Ananova)


Potter negatív hatása



A Harry Potter történetek károsak lehetnek a kisgyerekekre, hívta fel a figyelmet egy német konzervatív politikus. "A film okkultizmussal és fekete mágiával foglalkozik, és nem hiszem, hogy ez megfelelő téma lenne egy tíz éven alulinak" – nyilatkozta Benno Zierer, a Keresztény-Szocialista Unió képviselője. "Nem tündérmeséről van szó, és negatív hatással lehet az ifjak fejlődésére." A Bavaria déli, katolikus régiójából származó Zierer különösen azt fájlalja, hogy a kicsik lefelé fordított kereszteket látnak, mivel egy hatéves nem fogja tudni, mi a valóság. A Harry Potter és a bölcsek köve cím? film a múlt héten indult útjára. Csak az USA-ban és Kanadában egy hétvége alatt 90,3 millió dollárt hozott. Ulrich Dehn, a német evangélikus egyház politikai testületének tagja viszont nem fél attól, hogy rossz hatás érné a gyerekeket, szerinte Harry Potter olyan hős, aki a jóért küzd. (Reuters)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!