hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szezonális, egészséges, finom
Anyukák, akik tudnak újat mutatni a konyhában

2015. 05. 28.
Ha egymásra talál egy konyhatündér és egy fotós, abból csak jó sülhet ki. Két anya különleges szempontokat szem előtt tartva készítette el közös szakácskönyvét, melyet a nagyközönség is megismerhet Ízek, étkek, évszakok címmel. Ganter Klárit és Szöllősi-Kiss Orsit kérdeztük a könyv születéséről, gyermekek étkezéséről, konyhai rutinokról.

Az ember azt gondolná, a szakácskönyvpiac telített. Mi motivált benneteket egy új könyv megírására? Mi az, amiben biztosak voltatok, hogy tudtok újat mondani a háziasszonyoknak?

Klári: – Egyrészt nem nagyon van olyan könyv, ami valóban a magyar alapanyagokról szól és még szezonális is. Ezt kombináltuk olyan érthető receptekkel, amelyeknek a hozzávalói bárhol beszerezhetők, így valóban megvalósíthatóak a hétköznapokban is. Egy háziasszonynak általában a főzés egyfajta házimunkát jelent, pedig az valójában egy kreatív tevékenység. Ha az alapanyag könnyen elérhető, a receptleírás érthető, az elkészült étel finom, ráadásul a fotó is a valóságot mutatja, a háziasszonynak sikerélménye lesz, és már­is konyhatündérnek érezheti magát. Ez volt a célunk a könyvvel. A visszajelzések egyébként igazolják ezt: többen végre neki mertek fogni a spárga elkészítésének, van, aki szerint olyan motiváló számára a könyv, hogy már új és új ételek elkészítéséhez kapott kedvet.

Orsi: – Tény, hogy rengeteg szakácskönyv kapható, de a legtöbb csak képeskönyvként funkcionál, mert olyan gyönyörűen elkészítve, művészien tálalva, különleges hangulatot idézve mutatja be az ételeket, ami elriasztja az olvasót a főzéstől, mondván, a képen látható hangulatot ő nem tudja megteremteni. Teljesen tudatosan mentünk a trenddel szembe, mert hisszük, hogy egy jól használható könyvben a receptek és a képek is azt sugallják az olvasónak, hogy „ezt én is meg tudom csinálni”. Az ételeket hétköznapi háziasszonyok készítették el az alapanyagok pucolásától a tálalásig, pont azért, hogy az olvasónak a valóságot mutassuk meg, és az ételt elkészítve valóban sikerélménye legyen. A mi célunk elsősorban tehát nem a szórakoztatás, hanem hogy ösztönözzük és segítsük a háziasszonyokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!