Kereső toggle

Knight Riderek kora

Az autóipar futurisztikus fejlesztései

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Évről évre nő az utakon az autók száma, ami forgalmi dugókkal, megnövekedett környezetszennyezéssel, illetve több balesettel is jár. Pár év múlva azonban a fejlesztéseknek, kutatásoknak köszönhetően az autók már egymással fognak kommunikálni, vezeték nélküli hálózat segítségével.

Ennek során a gépkocsik megosztják majd a közlekedéshez kapcsolódó adataikat: a sebességükre, helyzetükre és haladási irányukra vonatkozó információkat, a fékerő nagyságát vagy egy esetleges vészhelyzetet előidéző eseményt, körülményt. Így baleseteket lehet megelőzni és dugókat kikerülni, tehát csökkenthető lesz az útidő, az üzemanyag költsége, a közlekedés biztonsága pedig – a várakozások szerint – növekedni fog. És mindez csak pár száz dollárral növelné meg a gépkocsi árát.

Az Egyesült Államokban már olyan törvényjavaslaton dolgoznak, amely 3 éven belül kötelezővé tenné az autógyártók számára az úgynevezett V2V (vehicle-to-vehicle) technológia gépkocsikba történő beszerelését. Ez azt jelenti, hogy az autók egymással, illetve a környezetükkel is képesek lesznek másodpercenként akár több alkalommal is információt megosztani. Veszély esetén egy üzenettel tudják majd felhívni a figyelmet az eseményre, de szükség esetén automatikus fékezést is végrehajthat a gépjármű, amennyiben a gyártók ilyen funkcióval is felszerelik az autót. Ehhez „mindössze” a kocsikat, az utakat, és a jelzőlámpákat kell ellátni a WiFi-alapú rendszerrel. Ám arra még jó pár évet várni kell, hogy a gépkocsik nagy része rendelkezzen a legújabb technikai vívmánnyal.

A hálózat kiépítését és használatbavételét követően az eszköz számtalan praktikus és biztonsági tanáccsal tudja ellátni a sofőröket. A jelzőlámpákba épített érzékelő információt továbbít az ideális haladási sebességre vonatkozóan, amelynek megtartásával a gépkocsivezető zöldhullámon tud végighajtani megállás nélkül, illetve piros lámpánál a zöldre váltásig tartó várakozási időről is tájékoztatást kap. Amennyiben piros lámpán halad át egy sofőr, a közlekedési lámpában és a gépkocsikban lévő érzékelő figyelmeztetni tudja a zöld lámpán áthaladó vezetőket, hogy egy másik autó keresztezni fogja az útjukat, így felkészülten, kellő körültekintéssel tudják megközelíteni a veszélyes útkereszteződést.

Ha megkülönböztetett jelzéssel haladó jármű közeledik, a rendszer jelzést küld a gépkocsi vezetőjének, hogy időben félre tudjon húzódni az útról. Amennyiben a haladási úton lassú vagy meghibásodott gépkocsi tartózkodik, az eszköz jelzi ezt, s ezzel lehetőség van az útvonal módosítására, elkerülve így a rövid időn belül kialakuló torlódást. Az érzékelő azt is észreveszi, ha motorral vagy kerékpárral közlekedő személy van a közelben, így a gépjárművezető már előre fel tud készülni, hogy elővigyázatosan haladjon el a védtelen úthasználók mellett. A tervek szerint az útfelújítások, közúti munkálatok esetén a munkagépek is értesítőt fognak küldeni az érintett útszakaszon levő digitális központnak, így a gépkocsik már az útvonal tervezésekor meg tudják határozni, hogy melyik úton érdemes haladni a dugók, forgalomkorlátozások elkerülése érdekében.

A technológia bevezetésének a meggyorsításához Amerikában az okostelefonokat is bevonnák a projektbe, tekintettel arra, hogy a lakosság 45 százaléka rendelkezik ilyen eszközzel. Azokat a készülékeket, amelyeken van GPS, csupán egy chippel kell kiegészíteni, így a „hagyományos” gépkocsik is képesek lesznek megosztani az autó közlekedésére vonatkozó információkat, illetve fogadni tudják majd az adatokat a közlekedés többi résztvevőjétől.

A rendszert a gyalogosokra, kerékpárosokra és motorosokra is ki lehet terjeszteni. Ennek nagy előnye, hogy az úton sétálók, biciklizők is küldenek információt a tartózkodási helyükről, így ha sötétben, kivilágítás nélkül közlekednek, a gépkocsivezetők jelzést kapnak a veszélyről, ezzel pedig csökkenthető a gázolásos balesetek száma.

A telefonok közlekedési hálózatba történő bevonása több megoldandó technikai kérdést vet fel, hiszen egy mobilban található GPS nem minden esetben olyan pontos, mint a gépkocsikba szerelt eszköz, illetve „intenzív” használat mellett a telefon akkumulátora rendkívül gyorsan lemerül, így a fejlesztőknek még sokat kell törniük a fejüket a végleges és biztonságos megoldáson. Egy esetleges készülékmeghibásodás pedig balesetet is előidézhet. Így a legjobb megoldást az eszköz használata mellett is a körültekintő, előzékeny vezetés.

A car-to-car kommunikáció kulcsfontosságú adatvédelmi kérdéseket is felvet, így az amerikai közlekedési minisztérium kiemelte, hogy az információközlés név nélkül, teljes anonimitásban történik majd: sem a gépkocsit, sem annak vezetőjét nem lehet majd azonosítani, hiszen ilyen jellegű adatok nem kerülnek megosztásra. Kérdéses, hogy ez tényleg kivitelezhető-e, ám ez a probléma Európában várhatóan csak jó pár év múlva lesz aktuális. Addigra pedig remélhetően sikerül kitapasztalni, hogy a meglehetősen sok figyelmeztetésből, jelzésből hogyan lehet majd kiszűrni az igazán lényegest, illetve hatékonyan felhasználni a rendelkezésre álló információkat.

Olvasson tovább: