Kereső toggle

Seiko, 100 év innováció

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

1913-ban a Seiko elkészítette az első karórát, amelynek a gyár elnöke a Laurel nevet adta. Ez nemcsak a Seiko éle-tében, hanem Japánban is az első karóra volt. Megalkotásával egy olyan innovatív korszak vette kezdetét, amelynek eredményeként a Seiko mindig egy lépéssel a többiek előtt jár. A Laurel 100. évfordulójának alkalmából ezért is helyénvaló, hogy a Seiko leginnovatívabb technológiáinak egyike alkossa az évfordulós kollekció magját. A Seiko Kinetic egy különleges „fejlesztés”, egy olyan egyedülálló óra a világon, amely az ember mozgási energiáját átalakítva működteti az óraszerkezetet.

Seiko Kinetic, az erő veled van

A Seiko Kinetic egy olyan – emberi mozgás által vezérelt – óra, amelynek pontossága naponta 1 másodpercen belül van. A Seiko „tiszta energiát felhasználó” technológiáinak egyike, mivel működése során soha nincs szükség elemcserére, és mindemellett az óra kvarcóra pontosságú. A Seiko Kinetic 25 éven keresztül azt nyújtotta a vásárlóknak, amire igazán szükségük volt: egy megbízható, tartós, környezetbarát, csekély karbantartást igénylő órát, amely legalább tízszer pontosabb bármelyik mechanikus óránál. A mostani, 100. évfordulóra gyártott Seiko Kinetic kollekció még intelligensebb, és tulajdonságait tekintve a ma kapható Kinetic caliberek közül a legjobb.

Seiko Velatura

A Velatura a Seiko vízisport-kollekciója, amelyet először 2007-ben mutattak be. Napjainkra a vitorlástársadalom közkedvelt órája lett, melybe beletartoznak a 49-es hajóosztály kiemelkedő versenyzői is. Az új Velatura kollekció több változatot tartalmaz a 49-es hajóosztály szigorú versenyeire, de a zászlóshajós modell a Kinetic Direct Drive Moon Phase. Az óra mélykék számlapjával és a hold szürkés árnyalatával az óceán feletti esti égbolt képét idézi. Egy Kinetic mesterdarab.

www.karoracentrum.hu

www.karorauzlet.hu

Olvasson tovább: