Kereső toggle

Ne spóroljunk a látásunkon!

Szemünk fénye 2. rész

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Napjainkban már szinte minden második ember visel szemüveget. Vannak, akik állandóan, és vannak, akik csak olvasáshoz vagy munkavégzéshez. A professzionális szemvizsgálatoknak rendkívüli jelentősége van a különböző fénytörési hibák korai felismerésében. Az emberek jelentős része nem ismeri fel, hogy a szem egészségének megőrzésére, a látásromlásra éppen úgy fontos figyelni, mint például a fogaink egészségére.

Fő a rendszeresség

Hiba, hogy csak akkor megyünk el szemvizsgálatra, ha a megromlott látásunk lehetetlenné teszi a mindennapi életünket, vagy jelentősen rontja életminőségünket. Ennek egyik oka, hogy nem mindig érzékeljük, ha valami nincs rendben a látásunkkal, ha elindul a negatív irányú folyamat. Mivel a látás romlása általában fokozatosan, évek alatt alakul ki, sokan nem is tudják, hogy a lehetségesnél mennyivel rosszabbul látnak. A rendszeres szemvizsgálat azért fontos, mert minél előbb észlelik az elváltozásokat, annál jobban kezelhetőek. Ez különösen igaz a gyerekek és az idősebb korosztály esetében.

Megelőzés

A látás javításán kívül a szemvizsgálat segíthet más betegségek vagy később súlyos látásproblémákat okozó elváltozások korai felismerésében is (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, szürke hályog, zöld hályog). Mindenki számára javasolt lenne a legalább kétévenkénti szemvizsgálat, de az életkortól és az egészségi állapottól függően akár gyakoribb vizsgálat is szükséges lehet.

Teljes körű segítség

Az Optiron Optikában a szemvizsgálatot korszerű gépekkel, magas képzettségű szakemberek végzik, szemész szakorvosunk pedig teljes körű szemészeti vizsgálatot végez. Szaküzletünkben mindenre kiterjedő optikai szolgáltatást nyújtunk. Miután megállapítottuk az Ön látásigényének megfelelő dioptriát, segítünk kiválasztani az elvárásának legmegfelelőbb szemüveglencse- és szemüvegkeret-kombinációt. Ezt követően készítjük el a minőségi követelményeknek megfelelően az Ön szemüvegét, így teljes körű garanciát vállalva a szemvizsgálattól a tökéletes látást biztosító szemüvegig. A látásán soha ne spóroljon!

Olvasson tovább: