hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Esküvő rejtett költségek nélkül, extrákkal

2009. 02. 07.
Számos oka van annak, amiért a Symbol tökéletes esküvőhelyszín. Például azért, mert hét különböző stílusú és rendeltetésű egységből áll, így a legkülönfélébb igényeket is kielégíti. De említhetnénk az egyedülálló hangulatú designt vagy a gazdag és változatos étlapot is.

Egy esküvő szervezése, bármennyire is profánul hangzik, sajnos nem egyszerű és nem olcsó mulatság. Manapság szinte profi rendezvényszervezővé kell válnia minden ifjú párnak, ha azt akarja, hogy a Nagy Nap tökéletes legyen, hiszen rengeteg dolgot kell észben tartani. A sok kis tételből pedig meglepően gyorsan jönnek össze a százezrek, és hamar rádöbben a házasulandó, hogy a rendezvényszervező által ajánlott 4000 forintos menü fejenként, ami akkor olyan jól hangzott, csak a jéghegy csúcsa.
A Symbol étterem tulajdonosa, Barna Sándor azt tűzte ki célul, hogy bebizonyítsa: lehet úgy is esküvőt rendezni, hogy abba az ifjú pár nem rokkan bele sem anyagilag, sem fizikailag. „Az idei esküvőkiállításon mi is ott voltunk, és büszkén mondhatom: feladtuk a leckét a többi kiállítónak. Azt akartuk megmutatni, hogy nálunk sokkal olcsóbban is lehet esküvőt rendezni, mint egy hivatásos cégnél, anélkül, hogy bármiről is le kellene mondania az ifjú párnak. Sőt, olyan dolgokat is kapnak, amiket máshol nem. Nálunk például nincs minimumösszeg, sem fix menük. Ha a pár azt mondja, hogy 300 ezer forintjuk van rá, akkor annyiból fogom megcsinálni, csak legfeljebb azt fogom javasolni nekik, hogy szombat helyett válasszanak egy kevésbé frekventált napot” – kezdi a beszélgetést Barna úr. A Symbolban ráadásul nem kétszer, hanem többször annyit kap a pár a pénzéért, mintha egy rendezvényszervező céget bízna meg. Gondoljunk csak bele: az ételek és italok mellett gondoskodni kell teremről, asztalokról, székekről, dekorációról, székselyemről, tortáról és még sorolhatnám. A Symbolban mindez adott, semmiért nem kell még külön fizetni. „Két dolog miatt érdemes minket választani. Az egyik, hogy nálunk nem kell lezárni az egész éttermet, ha van egy esküvő, mert több rendezvénytermünk is van, így akár egy időben több párhuzamos lagzit is ki tudunk szolgálni. Minden terem saját, professzionális minőségű fény- és hangtechnikával felszerelt, a 600 adagos konyha és 27 szakácsunk pedig biztosíték arra, hogy az ételekkel is mindenki elégedett legyen – veszi át a szót Sas Tamás, a Symbol kereskedelmi igazgatója. – A másik ok, hogy itt minden annyira gyönyörű, hogy dekorációra, környezetre nem kell egy fillért sem költeni. Bármelyik termünket is választja a pár, olyan különleges környezetben tudnak ünnepelni, amit máshol nem kapnak meg. Egy egyszerű rendezvényteremre nagyon sok pénzt kéne költeni, hogy ezt a hangulatot és designt meg lehessen valósítani.”
A Symbol azonban nem pusztán helyszínként és konyhaként jelenik meg az esküvők során. Az itt házasodóknak minden másban is segítenek. „A fodrásztól kezdve a ruhán át az autóbérlésig mindenféle szolgáltatóval kapcsolatban állunk, de nem a hagyományos módon – folytatja Barna Sándor. – Mi nem kapunk és nem is adunk jutalékot, egyszerűen csak összehozzuk a párt az adott céggel. Rajtunk keresztül viszont olyan ajánlatot kapnak, amit egy utcáról betérő vásárló soha nem kapna meg.” Így aztán a szervezés terhe sem nyomja már a jegyesek vállát, nem nekik kell listákat írni, árajánlatokat kérni. Olyan ajtók nyílnak meg az ifjú pár előtt, amin lehet, hogy maguktól nem is mertek volna belépni az árak miatt. A Symbol segít, hogy elérhető legyen az álomruha, álomcipő, álomfrizura. Arra is van már lehetőség, hogy – a kerületben egyedülálló módon – az anyakönyvvezető az étteremben adja össze a jegyeseket, így időt is spórolnak a Nagy Napon. Az előnyök sorának azonban még itt sincs vége. A Sym­bol rendkívül gyermekbarát hely, nem kell a vendégeknek gyermekvigyázót fizetniük az esküvő idejére. Játszószoba, rengeteg játék, ha szükséges, profi óvónő vagy bohóc várja az ideérkező gyereksereget, a legapróbb vendégek ellátását pedig baba-mama szoba segíti. 
Ha az ifjú pár a Symbol mellett dönt, egy kávé mellett részletesen átbeszélnek mindent az étterem képviselőjével. Az egyéni igények alapján elkészült komplett, mindent tételesen tartalmazó ajánlat elfogadása és a szerződéskötés után már nincsenek pluszköltségek, sem váratlan kiadások. Teljesen kiszámítható és áttekinthető az egész költségvetés.
A kitűzött időpont közeledtével az étterem végig kapcsolatban áll a párral, folyamatosan tájékoztatva őket az aktuálisan elintézett dolgokról. Így aztán a jegyeseknek nincs más dolga, mint élvezni életük legcsodálatosabb napját. „Mi az esküvőket nem úgy kezeljük, mint egy céges rendezvényt, amik persze szintén nagyon fontosak a számunkra – fejti ki Sas Tamás. –Hiszen miről is szól? Két ember, aki szereti egymást, összeköti az életét. Ez egy intim és különleges dolog, így is kell kezelnünk. Őszinte megtiszteltetés számunkra, ha egy pár úgy dönt, hogy nálunk szeretné ezt a napot tölteni. Az esküvő után pedig reménykedünk abban, hogy mind a vendégek, mind pedig az ifjú házaspár gyakran látott vendég lesz itt nálunk.” (x)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!