hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ízes karácsony
Ünnepi menü 4 személyre

2006. 12. 26.
Vörösboros aszaltszilva-leves fahéjas habgaluskávalHozzávalók: 20 dkg aszalt szilva, 4 szem szegfűbors, 1 rúd fahéj, 10 dkg cukor, 1 dl vörösbor, 2 dl tejszín, 2 egész tojás, 1 púpozott evőkanál liszt, reszelt narancshéj, csipet só

A megmosott aszalt szilvát a fűszerekkel, cukorral, sóval, borral és 1 liter
vízzel puhulásig főzzük. A lisztet csomómentesre keverjük 1 dl tejszínnel, 2
tojássárgájával, és hozzáadunk – sűrűn kevergetve – egy merőkanálnyit a forró
levesből, majd az egészet lassan adagolva hozzáöntjük a leveshez, végül
forráspontig hevítjük. A tűzről levéve a maradék tejszínnel dúsítjuk. A két
tojásfehérjét csipet sóval, 2 evőkanál cukorral, fahéjjal kemény habbá verjük.
Forrásban lévő vízbe – kiskanál segítségével – habgaluskákat szaggatunk, és
mindkét oldalukat pár másodpercig főzzük. Tálaláskor minden csésze leves
tetejére 2 habgaluskát helyezünk.

Mandulás lazacnyárs korianderes majonéz-öntettel és mazsolás rizzsel

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!