Kereső toggle

Laci bácsi konyhája

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Benke Laci bácsi négyszeres olimpiai bajnok, legendás mesterszakács és mestercukrász, többek között a Gundel Étterem volt séf helyettese és a Gundel Károly Vendéglátó Technikum egykori tanára. Akik nemcsak elképzelni, hanem látni is szeretnék, miként készülnek el Laci bácsi remekművei, együtt főzhetnek vele a televízión keresztül. Műsora a Magyar ATV-n látható minden hétköznap reggel 8.10–8.20-ig és 12.45–12.55-ig, vasárnaponként pedig 13.05–13.35-ig.

Francia borjúragu

50 dkg borjúhús

5 dkg margarin

5 dkg póréhagyma

10 dkg gomba

10 dkg sárgarépa

10 dkg cukkini

0,5 dl tejszín

3 dkg margarin

3 dkg liszt

15 dkg rizs

fél csomag petrezselyemzöld

Serpenyőben margarint hevítünk, a felkarikázott póréhagymát üvegesre pirítjuk. Közben a borjúhúst egyforma kockákra felvágjuk, rátesszük a hagymára, pároljuk. Pici sót, borsot szórunk rá. Amikor a hús már kicsit megpuhult, rátesszük a gombát, sárgarépát és a cukkinit, és így együtt pároljuk. Főzőtejszínnel sűrítjük, és már készen is vagyunk. Körete lehet burgonyakrokett, párolt rizs. Mi párolt rizst készítettünk, savarin-formába tettük. Jó étvágyat kívánunk!

Borajánlat: tokaji furmint

Linzertallér

30 dkg liszt

5 dkg cukor nélküli gesztenyemassza

20 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 db tojássárgája

20 dkg meggydzsem

15 dkg csokoládé

10 szem cukros cseresznye

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ezt a tésztát mindig forró sütőben kell kisütni. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, rászitáljuk a porcukrot, és belekeverjük a gesztenyemasszát. A hűtőben pihentetjük. Pihentetés után márvány nyújtófával kinyújtjuk, kiszaggatjuk, rátesszük a sütőlemezre. A sütőlemezt nem kell bekenni. Megsütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztát, ekkor megtöltjük lekvárral, s csokoládéba mártjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Borajánlat: tokaji aszú

Olvasson tovább: