Kereső toggle

Oliver Kahn öngólt lőtt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

"A futballisták többsége egy disznó világban él, ami csak a pénzről szól. A testük fitt, de a lelküket nem ápolják" – fakadt ki Silvia Matthaus, az egykori kiváló német válogatott játékos, Lothar Matthaus exfelesége annak kapcsán, hogy nyilvánosságra került: Oliver Kahn egy ideje folyamatosan megcsalja feleségét, aki most hozta világra második gyermeküket.Van oka a bosszúságra. A kis képen a válogatott kapus családja Fotók: Reuters

Egyes német lapok már tavaly arról cikkeztek, hogy valami nincs rendben a Kahn család körül. A Bayern München és egyben a Nationelf első számú kapusának akkor még segítségére siettek a rokonok, akik egyöntetűen állították, hogy minden ezzel kapcsolatos híresztelés merő ostobaság. A napokban azonban robbant a bomba: a legnagyobb német bulvárlap, a Bild megszellőztette, hogy a "nemzet Ollija" bensőséges viszonyt ápol egy huszonegy éves pultoslánnyal, bizonyos Verena K.-val. A "drámai hangulatot" az újság azzal fokozza, hogy kiemeli: a sokak által példaképnek tartott Kahn éppen akkor csalta meg feleségét, amikor az második gyermeküket várta. 

Kahn és Simone kapcsolatát korábban idillikusnak mutatta be a német média: a karlsruhei orvosasszisztens Simone még diáklányként, tizenöt évesen szeretett bele a nála egy évvel idősebb erős, szőke srácba. Kapcsolatukból 1999-ben lett házasság, amikor megszületett első gyermekük, Katharina-Maria. Nemrégiben egy interjúban Simone az együtt töltött tizenhét év legfontosabb tanulságáról szólva elmondta: "Ennek az életnagyságúnál nagyobb személyiségnek, mármint Ollinak, mozgástér, szabadság kell, és ha megkapja, nem él vissza vele." Tévedett.

Így látja ezt a németek többsége is. Egy közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek ötvennyolc százaléka már nem tud példaként tekinteni Kahnra, hét százalékuk pedig egyenesen azt követeli, zárják ki a válogatottból. Nem csoda, hogy a világ legjobb kapusának tartott Olli így panaszkodott: "Úgy kezelnek, mint egy gyilkost." Kahn a közvélemény előtt igyekszik tompítani a botrány élét – például a szülésnél látványosan fogja felesége kezét; a kórházba érkezve autójában a gyerekülés mellett egy Bibliát látnak a kíváncsi újságírók –, ugyanakkor még nem döntötte el, visszatér-e családjához, vagy Verena K.-t választja.

Olvasson tovább: