Kereső toggle

Tovább tart-e a Lakers uralma?

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Szerda hajnalban megkezdődtek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság küzdelmei. Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, az egyesületek a nyári játékospiacon alaposan bevásároltak a nagy cél, a bajnoki cím megszerzése érdekében. A Chicago aranykorszaka óta a keleti csapatoknak nem termett sok babér, mivel a Nyugat bajnoka, a Los Angeles Lakers immáron három éve egyeduralkodó az NBA-ben. A jobb szereplés ürügyén az idei döntős New Jersey Nets, a tavalyi döntős Philadephia 76ers gárdájával bocsátkozott csereberébe. A Philly megkapta a nagy tehetségként számon tartott Keith Van Hornt, és visszatért Tedd MacCulloch is, akik az első számú sztár, Allen Iverson vezetésével újra a döntőbe vihetik a Sixerst. A kongói veterán Dikembe Mutobea és az irányító Cris Child érkeztek ellenértékként Jerseybe. O\'Neal, a Lakers sikerkovácsa Fotó: Reuters

A négyszer is a legjobb védekező játékosnak választott Mutombo Jason Kidd és Kenyon Martin társaként sokat tehet a további sikeres szereplésért. Atlantában is nagy terveket szövögetnek. Elengedték a horvát Toni Kukocot a Milwaukee-hoz, de helyette megkapták a "Nagy Kutyát", Glenn Robinsont. A "Big Dog" olyan pazar játékosokkal együtt, mint Theo Ratliff, Shareef Abdul-Rahim és a hátvéd Dan Dickon, idén alaposan felboríthatják a papírformát. 

Michael Jordan bandája, a Washington Wizards is erősítette állományát. Jerry Stackhouse, a detroiti dobógép tette át székhelyét a fővárosba. Így Jordan vállairól komoly súlyt vehet le a ponterős játékos, míg a védelem Larry Hughey harcba küldésével erősödhet jelentősen. 

Nyugaton idén is a Lakers lehet a tuti befutó. Shaquille O\'Neal és Kobe Bryant a társulat hajtómotorjai és sikerkovácsai. Phil Jackson edzőfejedelem azonban még további olyan klasszisokat is pályára küldhet, mint például Robert Harry, Mitch Richmond. A konferencia többi gárdája azonban már unja a Los Angeles sikereit, és idén trónfosztásra készülnek. A Dallas Maverchs lehet az első számú trónkövetelő.

Don Nelson edző keze alatt olyan spílerek készülnek a bajnokság megszerzésére, mint Nick Van Exel, Raef LaFrenz és a mormon óriás, Shawn Bradley. 

Ez a névsor igen félelmetes, és ha a játékban is megmutatkozik ez, akkor remek szezon elé nézhet a texasi társaság. Nyolcvankét forduló múlva kezdetét veszi a rájátszás, és akkor kiderül, hogy a Lakers vagy egy másik csapat tagjai húzhatják ujjukra a bajnoknak járó aranygyűrűket.

Olvasson tovább: