hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nem a normál menetben folyik az igazság­szolgáltatás”
Miért csukták le 60 órára Tarjányi Pétert?

2012. 01. 12.
Arra nincs bizonyítéka Tarjányi Péternek, hogy Kubatov Gábor fideszes pártigazgató kérésére állítottak le egy szállodaépítkezést, mert az a szentesi szocialista polgármester újraválasztását segítette volna elő. Arra viszont van bizonyíték, hogy a beruházó cég Kubatov állítólagos kérésére hivatkozva nem kezdte el a munkálatokat. Úgy tudni, arra is van bizonyíték, hogy a cég vezetője azt mondta, politikai kapcsolataikon keresztül büntetőeljárásokba is képesek beavatkozni. Az pedig tény, hogy Tarjányi Pétert november végén letartóztatták.

A Pendola Szentes Kft. - melyben 10 százalékos tulajdonrésszel a szentesi önkormányzat is szerepel - 2010-ben hirdetett pályázatot a városban található, lerobbant Petőfi Gyógyszálloda felújítására 2,7 milliárd forint értékben. A versenyt a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. nyerte meg. A cég 2010. július végén szerződést kötött a beruházóval, és abban állapodtak meg, hogy október 2-áig felvonul az építési területen.

Mivel ez nem történt meg, a beruházó magyarázatot kért a kivitelezőtől. A beruházó cég tanácsadója, a Lama Plus Kft. tulajdonosa, Dosek Rita a Heteknek azt mondta, azt a választ kapták, hogy politikai okokból nem indult el az építkezés: a kivitelező cég vezetője azt állította, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója kérte a munkálatok elodázását arra hivatkozva, hogy az építkezés elkezdése támogatást jelentene a város szocialista polgármesterének újraválasztásában. Tény, hogy a munka nem indult el, és tény, hogy Szirbik Imrét ennek ellenére újraválasztották.

A Pendola Szentes 2010 novemberében, majd 2011 februárjában is felszólította az Arcadomot a munkák elkezdésére. A kivitelező nem kezdte el a munkát, viszont több számlát is kiállított a beruházónak: 2011 februárjáig 2,2 milliárd forintról nyújtott be számlákat - mondta a Heteknek Tarjányi Péter, az ismert rendőrségi szakértő, aki ebben a történetben mint a Lama Plus kereskedelmi vezetője vállalt szerepet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!