hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Köztünk élő sorozatgyilkosok
Interjú Doszpot Péter egykori főnyomozóval

2009. 08. 16.
Veszélyeztetheti a romagyilkosságok felderítését, ha a rendőrség teljesítmény­kényszerbe kerül. A nyomozóknak anyagi és erkölcsi támogatásra, valamint türelemre van szükségük a politika, a sajtó és a közvélemény részéről – állítja Doszpot Péter egykori életvédelmis főnyomozó. Úgy véli, az elkövetők kemény rasszisták, ám elképzelhető, hogy „köztünk élő”, első ránézésre polgári életmódot folytató személyek. Akik néha elmennek vadászni.

A sorozatgyilkosok személyiségében van-e bármiféle közös, univerzális tulajdonság?

- A legtöbb esetben teljesen más személyiségekről van szó, nehéz őket egy kaptafára húzni. Nyilván egyes elkövetők között vannak közös pontok, például Magda Marinko és a bolti sorozatgyilkos, Erdélyi Nándor annak idején a háború sújtotta délszláv vidékről érkeztek hozzánk. Többségük azonban teljesen különböző indítékkal és módon gyilkol, nehéz őket ebből a szempontból összehasonlítani.

Nyilvánvalóan a romagyilkos­ságok esetében is hangsúlyos szerepet kap az elkövetők személyisége. A jelenlegi adatok szerint milyen fogódzókat lehetett találni?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!