Kereső toggle

Kihúzhatják a célszalagot Balatonlellén

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A nyár első hónapjai nemcsak a várva várt jó időt és a turistákat hozták meg a magyar tenger partjára, hanem a városban zajló, uniós finanszírozású turisztikai projekt befejezése is karnyújtásnyi közelségbe került. A 21. századi balatonlellei kulturális és turisztikai központ létrehozása című, DDOP-2.1.1/D-12-2012-0010 azonosítószámú projekt és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra ugyanis szinte már csak az utolsó simításokra vár.

A közel 500 millió forintos, részben uniós forrásból megvalósuló beruházás során például kívül-belül megújul az Afrika Múzeum. A kiállításnak otthont adó Szalay Kúria épületén kicserélik a nyílászárókat, felújítják a tetőszerkezetet, valamint interaktívvá teszik a számos érdekességgel bíró tárlatot, amely immáron 21. századi színvonalon várhatja és szolgálhatja majd ki látogatóit. Modernizálásra kerül és mellékhelyiséggel bővül a Szabadtéri Színpad, amely alkalmassá válik nagyszabású előadások befogadására. Emellett számos integrált informatikai fejlesztést is végrehajtanak a szakemberek, így új honlap fogja össze a jövőben a megújuló elemeket a Kapoli Múzeummal, illetve a városi művelődési ház és könyvtár egységével, továbbá wifihálózat is kiépítésre kerül. Az új weboldal beépített jegyvásárlási lehetőséggel, programfüzettel és hasznos információkkal teszi majd kellemesebbé és kényelmesebbé a városba látogató turisták és kikapcsolódni vágyó helyiek pihenését, szórakozását. Mindezeken túl van még néhány olyan munka, ami jelenleg a háttérben folyik, viszont a városközpont parkjának tőszomszédságában kézzelfogható a fejlődés, hiszen alig néhány hét alatt építmények tűntek el és nőttek ki a földből.

Nyüzsgő balatoni strandra emlékeztet tehát a környék, ahol mindig történik valami. Ugyan gyerekek helyett kalapácstól hangos az udvar, de ez a hang legalább olyan örömteli a projekt befejezését váróknak, mint a víz csobogása vagy a lángosos kurjongatása. Ahogy örömmel tölthet el minden arra járót az építési terület látványa is, hiszen köszönhetően a tempós munkavégzésnek, már nem kell sok fantázia ahhoz, hogy odaképzeljünk a színpadra egy-egy jó koncertet vagy színielőadást.

Mindent összevetve tehát már csak az időjárásnak kell kegyesnek lennie ahhoz, hogy átszakíthassák a képzeletbeli célszalagot, és fogadhassák új, valamint visszatérő látogatóikat a modernizált attrakciók.

Olvasson tovább: