Kereső toggle

Zalakaros, ahova érdemes visszatérni

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Hazánk egyik legjelentősebb területe a Balaton-turisztikai  régió, mely rendkívül gazdag természeti és táji értékekben, de kulturális örökségben is. Zalakaros pedig a régió negyedik leglátogatottabb, valamint az ország egyik legdinamikusabban fejlődő fürdővárosa: jelentős egészségturisztikai vonzerővel rendelkezik, sőt az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően wellness- és élményfürdő hellyé is vált. Mi több, itt van az első olyan helyszín, amely a fürdő családbarát jellegét és annak professzionális gyermekanimációs programjait biztosítja.

Ideérkezve egyből feltűnik, hogy nagy figyelmet fordítanak a közterek szépítésére, a köztéri alkotások létrehozására, nem is csoda, hogy Zalakaros többször is nyert nagydíjat a „virágos város” mozgalomban. Az óriási fürdőkomplexum közel 10 hektáros, parkos területen fekszik, aminek egy része fedett, így hidegebb idő esetén is alkalmas a fürdésre. Bár a legtöbben gyógykezelésre érkeznek, ám egyre többen vannak, akik pihenésüket töltik itt. Az ásványi anyagokban gazdag gyógyvizet elsősorban a felnőttek élvezik, melyben nemcsak akkor érdemes megmártózni, amikor orvos ajánlja, hanem megelőzésre, rekreációra is kiváló. Krónikus mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések gyógyítására ajánlott főleg, de általános közérzetjavító hatással is bír. Egyébként még a zalai dombság olajfúrásának köszönhetően találtak a magas hőfokon feltörő termálvízre 1962-ben, amely mára a város védjegyévé vált.

A régió kiemelt családbarát fürdőkomplexumában folyamatosak a fejlesztések. Itt található a térség legnagyobb épített családi fürdője, mely az ideérkezőknek optimális kirándulási útirány.

A fürdő egyik célja, hogy a kültéri és beltéri Vízipók-Csodapók Gyermekvilág szárazföldi és vízi attrakciós elemeit megtöltse tartalommal, ugyanis Magyarországon ez idáig fürdőben mindezek még nem valósultak meg, ezért Zalakaros lesz az első helyszín, amely a fürdő családbarát jellegét és annak professzionális gyermekanimációs programjait biztosítja.

2013 nyarától képzett animátorok családi és gyermekprogramokkal várják itt a vendégeket. Az animáció célja, hogy a családok még több élményhez jussanak a fürdőben eltöltött idő alatt. Az animáció különlegességét az adja, hogy a foglalkozások során a szórakoztatás mellett az egészségre fókuszálnak. Olyan játékos foglalkozásokon, vetélkedőkön, sportprogramokon vehetnek részt a gyermekek, melyek az egészséges életmód köré szerveződnek.

A város hosszú távú sikerét ugyanis az egészségturisztikai iparág biztosíthatja, melyhez minél több korcsoportot szeretnének hozzákapcsolni: a gyógyászat által az idősebbeket, a wellnesshez kapcsolódóan a szülőket és a legkisebbeket.

A fürdővárosban egymás után sorakoznak a szebbnél szebb szállodák között eligazító táblák, az egyszerű vendégszobától kezdve a négycsillagos hotelig mindent megtalálnak a felüdülni érkezők. De „spontán” is érkezhetünk ide, mert biztos, hogy találunk magunknak megfelelő szobát a pihenéshez. Az autóút közeli üdülőövezet fasorral szegélyezett sétányán cukrászdák, éttermek várnak. Egy divatos Segway-túra során a parkok, a szép természetvédelmi körzetek, a madárcsicsergéstől hangos védett erdők csendes és gyors bejárása válik elérhetővé. Ha felmegyünk a kilátóig, gyönyörködhetünk a zalai dombságban. Lefelé pedig akár lovas hintóra is ülhetünk a romantikus hangulat kedvéért. Különleges kalandban lehet részünk, ha például ellátogatunk a közeli Kis-Balatonhoz, de Zalaszabaron a több száz hektáron kialakított kalandparkban sem csalódunk. Így a színes programok, az igényes gasztronómiai kínálat és a már megszokott vendégszeretet felejthetetlen élményeket nyújt Karoson a fürdés mellett. Ha pedig netán nem férne bele minden az időnkbe, legalább tudjuk, hogy miért fogunk ide visszatérni!

Olvasson tovább: