hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Buon acquisto da Coin

2009. 09. 18.
Fél éves késéssel, de végül szeptember elején megnyitotta kapuit a világhírű olasz Coin nevet viselő luxusáruházlánc első budapesti üzlete az egyik legjelentősebb történelmi és építészeti értéket képviselő 19. századi épületben, Pollack Mihály-féle Wurm-házban, a jelenlegi Dorottya-palotában. Az Olaszországban több mint 500 felsőkategóriás üzletet fenntartó cégcsoport Magyarországon is hosszú távra tervez.

A Dorottya utcai 1200 négyzetméteres üzlet még csak az első – nyilatkozta Stefano Beraldo, a Coin áruház ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy már keresik a megfelelő ingatlanokat, hogy további boltokat nyithassanak a fővárosban és vidéken egyaránt. Elmondása szerint az áruház berendezésére hárommillió eurót fordítottak, és legalább tízmillió eurós bevételt várnak. Azt is kihangsúlyozta, hogy kimondottan örül, hogy mindezt a recesszió időszakában tudták létrehozni, és hogy éppen ebben a gyönyörű palotában, ahol céljuk egy új „Made in Italy” vásárlás megismertetése.
Az ügyvezető arról is beszámolt, hogy a cég eddig leginkább az olasz piacon volt jelen, ahol a ruhákon kívül még illatszereket, kiegészítőket és lakberendezési cikkeket forgalmazó áruházlánc a tavalyi évben 1,1 milliárd eurós forgalom mellett 133,7 millió eurós adózás előtti eredményt ért el.  Hatezer alkalmazottjuk évente 130 millió ruhadarabot állít elő és értékesít. A társaság Olaszország legnagyobb ruházati kiskereskedelmi vállalata, 6000 alkalmazott dolgozik 525 üzletükben. Olaszországon kívül egyre több Coin nyílik Európa-szerte is. A magyar éppen a 13. a külföldi egységek közül.
„Ez az első alkalom, hogy ilyen nagy dimenzióba lépünk, ilyen fontos helyszínen, mint Magyarország, ahol rengeteg a fiatal, sokkal több, mint Olaszországban. Itt szinte mindenki szereti a divatot. A divat pedig köztudott, hogy elsődlegesen Olaszországból jön. Lásd Armani, Dolce Gabbana, Gucci, Prada és még sorolhatnám. Nekünk most az a feladatunk, hogy új ötleteket, új ízeket osszunk meg a magyarokkal, akik majd kiválasztják, ami tetszik nekik. És ha valami nem tet­szene, akkor hozunk nekik mást. Tisztában vagyunk azzal, hogy az olasz divatot feltétlenül kombinálnunk kell egy nagyon hatékony árral, mert itt Magyarországon jó divatra van szükség elérhető áron” – vallja a mosolygós igazgató, aki a Coin árképzését az alsó középkategória és a középmagas kategória közé sorolta.
A polcokon található olasz és nemzetközi márkák nagy része már jól ismert a magyar vásárlóközönség számára, de akad azért jó néhány ismeretlen is. Egy-két név a teljesség igénye nélkül, amiért mindenképpen érdemes ellátogatni a Dorottya utcai üzletközpontba: Armani Jeans, Class di Roberto, Cavalli, Liu Jo, Marella, Penny Black, Scervino Street, Richmond, Blauer, GStar, Miss Sixty, Baby Angel. A kínálatot a JCT, Luca d’Altieri és Koan housebrand férfi és női ruházati cikkei egészítik ki, melyeket a legnagyobb olasz divatszalonokból jövő tervezőcsapat kifejezetten a Coin számára tervezett. Szintén a Coin kínálatában jelenik meg a híres vagy inkább hírhedt örö­kös­nő, Paris Hilton nevét viselő kollekció is. A ki­egé­szítőket  a 1a Classe Alviero Martini, Borbonese, Braccialini Coccinelle és a La Silla márkáktól lehet beszerezni. A szépségápolási részleg is olyan tekintélyes márkákkal dicsekedhet, mint a Chanel, a Dior, a Valentino, a Gucci és a Salvatore Ferragamo. Mindemellett megtalálható a Coin lakberendezési márkája, a Coincasa is. A  cégcsoport vezetőinek tájékoztatása szerint az itt megvásárolható termékek különböző stílusokat és a világ különböző részeiből érkező hatásokat ötvözik az olasz lakberendezési ízlésnek megfelelően.
Buon acquisto! Jó vásárlást!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!