hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nem tudjuk, kellünk-e”
– mondja Hámori Veronika, az országelsőnek számító Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója

2012. 09. 08.
Januártól Önöket is érinti az államosítás. Élvonalbeli gyakorlóiskolaként, 100 éves múltra visszatekintve hogy látja, miként lehet az uniformizáló tantervi követelményekkel megbirkózni?

– A NAT egy struktúra, egy szemlélet, egy kiindulási alap, amely alapvetően nem több, hanem más, mint volt. Hogy ezt miként fogjuk tudni realizálni, azon múlik, hogy a tankönyvpiacot hogyan fogják megváltoztatni.  Ha egyetlen tankönyvre szűkül a választék, ezt nehezen lehet kezelni, mert egy tehetséggondozó iskola és egy olyan iskola, mely esélyt teremt a gyengébb teljesítményű gyerekeknek, nyilvánvalóan más módszertani felépítésű könyveket igényel. Minderről nem lehet tudni semmit.

Az iskolánknak valóban van egy 100 éves hagyományrendszere, amely azt üzeni, hogy mi a gyerekeket alkalmazásképes tudáshoz juttatjuk, a tehetségeket sikerre segítjük. Ezt el kell fogadni, és támogatni kell ahhoz, hogy végre is tudjuk hajtani. A 100 év alatt az oktatásügyi változások mindig támogatták ezt a törekvésünket, kérdés, hogy ez továbbra is így lesz-e.

Felmerült a gyakorlóiskolák számára kidolgozandó speciális tanterv is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!