hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Botrányos parti Budapesten
Kellett a rendőrségi segítség?

2012. 09. 14.
„Mi mások vagyunk" - állítja magáról a német ERGO biztosítási konszern. Ám már tavaly kiderült, hogy ha mások is, csak negatív értelemben. A Handelsblatt német magazin tavaly májusban arról számolt be, hogy a hamburg-mannheimi leányvállalat (HMI) nem nyaralni küldte el a legjobban teljesítő munkatársakat, hanem kibérelték a budapesti Gellért fürdőt, ahol prostituáltak részvételével, drogokkal megfűszerezett orgiát rendeztek. A Handelsblatt most újra elővette a témát.

Az eseménysorozat a Handelsblatt tavaly május 19-ei beszámolójával indult arról, hogy a cég hamburg-mannheimi leányvállalata (HMI) a legjobb dolgozóit egy budapesti orgiával jutalmazta meg 2007-ben. A partira a 100 legjobban teljesítő munkatársat hívták meg. Nem sokkal később egy bulvárlap fényképeket közölt a biztosítótársaság partijáról, ahol a jelenlevők kokaint fogyasztottak. Ezekre a vádakra a biztosítótársaság elég sután reagált. Alexandra Klemme szóvivő elmondta, hogy valóban volt budapesti út, ahol voltak jelen prostituáltak, ám arról nincs tudomásuk, hogy ezek bármiféle szolgáltatást nyújtottak volna, a kokainra pedig ráfogták, hogy valójában só, amit a partin fogyasztott tequila mellé szolgáltak fel. Májusban a bulvárlap még azt is tudni vélte, hogy az ERGO leányvállalata a botrányos parti költségeit levonta az adóalapjából. A társaság azonnal kijelentette, hogy vizsgálatot fognak indítani a kérdésben, annak ellenére, hogy a kulisszák mögött ekkor már egy, az egész konszernre kiterjedő belső ellenőrzés teljes részletességgel feltárta a jutalomutazás körülményeit.

A társaság, amely magát úgy igyekszik pozicionálni a biztosítási piacon, hogy jobb, megbízhatóbb és korrektebb a többieknél, a folyamatos negatív médiafigyelem miatt egyre kevésbé volt képes fenntartani ezt a látszatot. Amikor pedig már azt hihették, hogy az ügyfelek esetleg elfelejtkeztek a tavaly kirobbantott botrányról, a Handelsblatt végül e hét kedden nyilvánosságra hozta a biztosítótársaság tavaly készült belső ellenőrzésének dokumentumaiból a legszaftosabb részleteket, ami világosan mutatja, hogy az érintettek pontosan tudták már tavaly is, hogy mi történt valójában a budapesti Gellért fürdőben. A dokumentumokból kiderült például, hogy a prostituáltak minden egyes aktus után lebélyegezték a „jelenléti ívet", amely az igénybevett szolgáltatások számát volt hivatott dokumentálni, amit aztán tételesen kiszámláztak a biztosítónak. Az egyik jegyzőkönyvbe mondott vallomás alapján a budapesti rendőrfőnök sógora volt a felelős azért, hogy éjféltől hajnali 4-ig teljesen le legyen zárva a termálfürdő a rendezvény számára.

A beszámolók szerint voltak olyan hölgyek, „akikkel beszélgetni lehetett", ezek a félmeztelen hoszteszek voltak, akik a bárból kiszolgálták a vendégeket. Voltak viszont olyan hölgyek is, „akikkel nem volt szükséges a beszélgetés". A jelen levő alvállalkozók, akik például az étkezésért voltak felelősek, elmondásuk szerint „hallgatási fogadalmat" kellett hogy tegyenek. A revizorok megállapították, hogy a „prostituáltak igénybevétele túllépte az erkölcsi és etikai határokat". Az erkölcsi aggályok mellett az is bizonyítást nyert, hogy a 83 ezer euró (23,5 millió forint) összköltségű parti szervezése és dokumentálása több belső szabályzatot is megsértett. 4 ezer euróval lett gazdagabb egy pesti szervezőiroda, amely a jelentés szerint semmi mást nem tett, csak egy ajánlatot készített. A jegyzőkönyv alapján az is kiderült, hogy ez nem az első ilyen akció volt a vállalatnál.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!