hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Még mindig Kuzma
Sajtópert ígér a rendőrség

1998. 08. 08.
Mint ismeretes, február 27-én a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épületében Kuzma Mihály alezredes öngyilkosságot követett el. A szervezett bűnözés elleni alosztály vezetőjének halálesete nagy port kavart a magyar közvéleményben. Az azóta eltelt időben az ORFK vizsgálata során négy tiszthelyettest helyeztek vád alá hivatali visszaélés vádjával. Az alezredes lánya viszont a mai napig nem nyugodott bele a hivatalos vizsgálat eredményébe. Véleménye szerint az édesapját kollégái kergették az öngyilkosságba. A sajtó a nyomozás szinte minden mozzanatát kifogásolta, szakmai hitelességét megkérdőjelezte, ezért a megyei rendőrfőkapitány a rendkívüli ügyek vizsgálatával foglalkozó csoport vezetőjét, Fülöp István alezredest bízta meg az ügy kivizsgálásával. Ennek eredményéről tartott sajtótájékoztatót minap az alezredes és kollégái. Elhangzott: a sajtó által kritizált nyomozati mozzanatokat megvizsgálták, abban szakmai hiányosságot nem találtak. Végérvényesen megállapítható, hogy az alezredes önkezével vetett véget az életének a fegyver- és vegyészszakértő egybehangzó véleménye szerint. A hátrahagyott búcsúlevelet az írásszakértő véleménye szerint egyértelműen Kuzma Mihály írta. Személyes ismerősei kizártnak tartják, hogy kényszer hatására írta volna a sorokat. Fülöp alezredes kifejtette: már a haláleset felfedezésekor jelen volt, és az egész vizsgálat alatt legjobb szakmai tapasztalataik szerint jártak el kollegáival egyetemben. A tragédiához vezető okok közül leginkább a munkával való túlterheltséget jelölte meg a vizsgálat. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos állásfoglalása az ügyben: az eljárás befejeződött, az ORFK, mint feljebbvaló rendőri szerv a vizsgálatot ellenőrizte és jóváhagyta. A továbbiakban nem áll szándékukban a sajtóban megjelenő közleményekre reagálni. Amennyiben a főkapitányságot vagy alkalmazottait különböző vádakkal illetik a vizsgálattal kapcsolatban, akkor megteszik a megfelelő jogi lépéseket: pert indítanak rágalmazásért.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!