Kereső toggle

Lesz-e Michelle az új Obama?

A népszerű politikusfeleség életútja

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A 2020-as elnökválasztás közeledtével egyre nagyobb kérdés a demokrata táborban, ki lehetne Donald Trump legesélyesebb kihívója. Sokan kérték az előző first ladyt, hogy szálljon ringbe, de egyelőre ez nem áll Michelle Obama szándékában – ilyet viszont már a férjétől is hallottunk.

Steve Bannon, Donald Trump egykori fehér házi tanácsadója a Fox Newsnak adott interjújában kifejtette: csak Hillary Clinton, Michelle Obama vagy New York egykori polgármestere, Michael Bloomberg lenne képes Trumpot kiütni a nyeregből. A 44. elnök feleségének, Michelle Obamának a neve már több portálon is felmerült az elmúlt hónapokban mint Trump lehetséges kihívója, azonban az egykori first lady következetesen hangoztatja: semmi szín alatt nem indul a mostani választásokon, mivel „más platformokon akar egy jobb világot építeni”. Férje a 2000-es évek közepén mindenesetre már rácáfolt korábbi kijelentésére, miszerint szenátori munkáival és lánygyermekei nevelésével akar foglalkozni, és nem motiválja az elnöki szék.

Michelle igen személyes hangvételű, több száz oldalas emlékirata, az Így lettem 2018-ban került a könyvespolcokra. A demokrata körökben kiugró népszerűségnek örvendő exelnökfeleség könyve nincs messze attól, hogy minden idők legolvasottabb memoárjává váljék. Honnan vezetett Michelle útja a reflektorfényig?

„Miért beszélsz úgy, mint egy fehér?”

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: