hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megvan, mikor tetőzik a járvány Magyarországon
Válogatott hírek, amiről érdemes tudnia
Megvan, mikor tetőzik a járvány Magyarországon

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

2020. 04. 19.
Több országban reménykeltő adatokat publikáltak, Szlovákia kedvező döntést hozott, vegyes kijelentések Brüsszelből. A Hetek napi beszámolójában mindig összegyűjtjük az adott nap legérdékesebb cikkeit, legfontosabb történéseit - amiről mindenkinek érdemes tudnia. 
 
Orbán Viktor egy ajkai kórházlátogatás során beszélt arról, hogy a szakemberek szerint május 3-ára fut fel a csúcsra a járvány Magyarországon. Addigra meglesz minden, ami szükséges a kezeléséhez. 
Olaszországból egyre jobb híreket kapni. Az új halálesetek száma folyamatosan mérséklődik, már három alkalommal is 500 alá esett ez az adat az elmúlt héten. Spanyolországból és Hollandiából is lassulásról érkeznek a hírek.
Szlovákia úgy döntött, enged a kettős állampolgárság ügyében. Egy új intézmény foglalkozna a kisebbségek jogaival, közügyeivel, támogatásával. A témában ajánljuk a Hetek korábbi interjúját a jelenlegi szlovák egészségügy-miniszterrel.
Varga Mihály a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy 3 százalékos gazdasági visszaesésre számít idén, ám Matolcsy György jegybankelnök korábban azt nyilatkozta, szerinte akár növekedés is jöhet.
Kisebb csörte alakult ki Donald Tusk és a magyar kormány között. Előbbi burkoltan lenácizta Orbán Viktort, mire a sajtóban elterjedt egy kamu kép, hogy Tusk felmenője volt náci. (Kényszersorozott Wermacht-katona volt.) Szijjártó Péter külügyminiszter szerint több szerénység lenne indokolt, miután Tusk eddig semmi segítséget nem adott a magyarok járvánnyal szembeni védekezéséhez.
Az Európai Bizottság alelnöke mindeközben azt nyilatkozta, hogy a magyar kormány eddigi intézkedései nem ellenkeznek az európai uniós joggal. Vera Jourová elmondta, a gyakorlatba ültetést figyelemmel fogják követni, de egyelőre nem aggódnak a törvény szövegét olvasva. 
Az egyik legnagyobb német lap, a Bild egy 149 milliárd eurós számlát állított ki Kínának. A lap szerint ekkora kárt okozott a keleti nagyhatalom. Kína felelősségéről a járvány kiterjedésében a Hetek korábbi cikkében olvashat.
 
A hetek.hu-ról ajánljuk: 
Lenyűgöző művészi ábrán szemléltették a Biblia összes kereszthivatkozását. Az alkotásról Jordan Peterson világhírű kanadai szakpszichológus is elismerően nyilatkozott. 
 
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!