hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Már a matyóhímzők is maszkokat gyártanak
Beújított a Matyodesign
Már a matyóhímzők is maszkokat gyártanak

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 19.
A matyó hímzés az UNESCO szellemi kulturális örökség része, nem meglepő tehát, hogy a tardi Matyodesign csapata ezidáig a turistaforgalomból élt meg. A karanténidőszak azonban – mint sokaknak – keresztülhúzta ez évi számításaikat.

Alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, most kézzel hímzett maszkokat gyártanak, melyek egyre népszerűbbek: virág- illetve madármotívumok díszítik a több hónapig is használható szájfedőket – megfelelő tisztítás és sterilizálás mellett.

Emellett otthoni időtöltésre is alternatívát kínálnak „Hímezd át a karantént!” programjukkal, melynek keretében az érdeklődők a hímzés művészetét sajátíthatják el a bezárkózott napokban.

Forrás: Forbes, Facebook @matyodesign

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!