hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fogadja el az egyház a homoszexualitást!
Georg Bätzing korábban az önkielégítést is védelmébe vette
Fogadja el az egyház a homoszexualitást!

Fotó: Youtube/DBK

2020. 04. 21.
A Német Püspöki Konferencia új elnöke, Georg Bätzing egy interjúban azt szorgalmazta, a katolikus egyház változtassa meg a "gyakorló homoszexuálisokról" való hivatalos tanításait, ugorjon át az árkokon.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak adott húsvéti interjújában a katolikus vezető arról beszélt, hogy "az emberek többé nem tudják és nem is akarják megérteni", hogy rendellenesnek minősítik a szexuális életüket.

Bätzinget múlt hónapban választották a püspöki konferencia élére, amelyet 2014 óta Reinhard Marx német bíboros vezetett. Marx nézeteiről, kiterjedt európai politikai kapcsolatairól és befolyásáról a Hetek egy korábbi portrécikkben írt.

Az interjúban a limburgi püspök úgy fogalmazott, hogy el kellene fogadni azt, hogyha azonos nemű párok "igaz szerelemben és hűségben" élnek egymással. A püspök arról is beszélt, hogy szerinte az egyház többé nem képes elérni és befolyásolni bárkit is. "Az emberek úgyis maguk döntik el, hogyan akarnak élni" - tette hozzá.

Bätzing szerint hídként fogná fel a közvélemény, ha a katolikus egyház szinódusi út keretében hozna döntés arról, hogy kiterjeszti az áldását a homoszexuális párkapcsolatokra is.

Támogatja az önkielégítést is

A püspök nincs egyedül ezen nézeteivel Németországban. Több katolikus vezető is hasonló állásponton van. Az elődje, Marx bíboros, Franz-Josef Bode püspök, illetve Dieter Geerlings püspök is kifejezte már szándékát az áldások ilyen jellegű kiterjesztésére - többek között.

Tavaly decemberben a német püspöki kar által tartott "szinódus út" első megállapítása az volt, hogy a "homoszexualitás a szexualitás normális formája." A dokumentum egyik kidolgozója és benyújtója éppen Bätzing volt, a tervezet a fogamzásgátlók alkalmazását, az önkielégítést és az aktív homoszexuális életmódot is védelmébe vette.

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!