Rendkívül rövid életű volt a zsidó ima szabadsága a Templom-hegyen
A kerületi bíróság helyt adott a rendőrség fellebbezésének, továbbra is csak muszlimok imádkozhatnak a szent helyen
Rendkívül rövid életű volt a zsidó ima szabadsága a Templom-hegyen

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 05. 26.
A Kerületi Bíróság elfogadja a rendőrség fellebbezését a Smá Jiszráel (Halld Izrael) zsidó ima és leborulás korlátozásának feloldására született korábbi történelmi bírósági döntés ellen, így továbbra sem szabad a zsidó ima a Templom-hegyen.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A jeruzsálemi kerületi bíróság szerda este elfogadta az állam fellebbezését, és visszaállította a korlátozó feltételeket, amelyek alapján három tizenéves fiút távolítottak el Jeruzsálemből, miután a Templom-hegyen imádkoztak. A fellebbezést azután nyújtották be, hogy a jeruzsálemi magisztrátusi bíróság úgy döntött, hogy megszünteti a tizenévesekre vonatkozó korlátozásokat, akik leborultak a Templom-hegyen és elimádkozták a Smá Jiszráelt. 

Mindez sértette a status quo-t, amely szerint a muszlimok meglátogathatják és imádkozhatnak a helyszínen, míg a nem muszlimok számára tilos bármilyen rituális tevékenységben részt venni.

A korábbi ítélet komoly felháborodáshoz és fenyegetőzéshez vezetett az arab világban. 

"Tekintettel a megalapozott gyanúra, valamint a Templom-heggyel kapcsolatos nagyfokú érzékenységre és kockázati potenciálra, a korlátozó feltételek észszerűek és arányosak” – áll a bíróság szerdai ítéletében.

„A zsidó vallásgyakorlat szabadságához való jog a Templom-hegyen nem abszolút érvényű, 

más érdekek, köztük a közrend védelme előnyt élvez azzal szemben” – írta az indoklásban Einat Avman Muller bíró.

(Arutz7/hetek)

.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!