2500 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger partján Oroszországban - magyarázat nincs
2500 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger partján Oroszországban - magyarázat nincs

Youtube/Arirang News

2022. 12. 05.
Körülbelül 2500 elpusztult fókát találtak a Kaszpi-tenger dél-oroszországi partvidékén, számoltak be róla a helyi hatóságok.

A regionális tisztviselők először szombaton adtak ki közleményt arról, hogy addig összesen 700 elhullott fókára találtak a parton. Később azonban az orosz Természeti Erőforrások és Környezetvédelmi Minisztérium arról számolt be, hogy számuk 2500-ra emelkedett.

Az oroszországi Dagesztán tartomány illetékesei elmondták, hogy egyelőre nem világos számukra, mi állhat az állatok tömeges méretű pusztulása mögött, de feltételezik, hogy az „természetes okokra” vezethető vissza.

Mindenesetre nem „szokványos” számokról van szó.

Ami pedig a Kaszpi-tenger térségében élő fókák számát illeti, azokról igen eltérőek az adatok: a halászati hivatal szerint a teljes populáció mintegy 270 000-300 000 egyedből állhat, míg a Kaszpi-tengeri Környezetvédelmi Központ szerint ennél jóval kevesebb: összesen 70 000 fóka él ott.

(TheGuardian / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!