hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Novák Katalin nyilatkozata körüli viharról

2019. 01. 03.
A napokban komoly vita alakult ki Novák Katalin véleménye kapcsán, aki Baló György RTL Klubon sugárzott műsorában azt fejtegette, hogy a gyermekek érdeke a kétszülős családmodell, nem pedig az egyszülős, amellyel kifejezetten az egyedül gyermeket vállaló nőkre utalt.

Az ominózus műsor másnapjától kezdődően blogokban, véleménycikkekben, és ezekhez fűzött kommentekben estek Novák Katalinnak zömmel nők, akik tények helyett zsigeri indulattal osztották ki az államtitkár asszonyt, nemegyszer kapitális csúsztatásokkal érvelve az egyszülős modell mellett.

De valóban akkora skandalum-e az, amiről beszélt? Vagy lehet-e nézni a gyermekek mindenek felett álló érdekét is, ha családtámogatásról van szó? Azt az érvet, amely arra hivatkozik, hogy a Bibliában azt olvassuk, hogy szövetségi, házassági viszonyban egy férfiből és egy nőből álló párnak mondta Isten, az ember teremtője, hogy szaporodjanak és sokasodjanak, vagyis hogy kettejüknek (!) legyen bőséges gyermekáldása, ateista vitapartnereink könnyen nevezhetik „vallásos maszlagnak”, de mit sejtet a több évezredes emberi tapasztalat, és mit állít a tudomány ebben a kérdésben?

Az egyszerű, mezei logika szerint vizsgálva azt mondhatjuk, hogy ha egy gyermek nemzéséhez két különnemű ember szükségeltetik, akkor gondozásához, neveléséhez is e kettő személy kellene. Ráadásul az emberiség több ezer éves tapasztalata is azt mutatja, hogy a gyermeket nemző két személynek sokkal könnyebb megbirkózni a jó nevelés kihívásaival, mint egynek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!