hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kilépés bizonytalan

2016. 11. 07.
„Mostantól minden alkalommal, amikor Orbán nyilvánosan szerepel, kifütyüljük… ez az egy útja van, hogy szembesítsük a valósággal. …Fütyüld ki te is, akárhol látod! Minden egyes füttyszó szög a politikai koporsójába, miközben zene a mi füleinknek.” („Füttykoncert Orbánnak” FB-oldal)

A vasárnapi eset akkor csak a kezdet, úgy tűnik. Egy képen láttam Juhász Pétert egy óriás halom dobozolt síp mellett ülni, szájában szivarmód lógó síppal, gondolom, a további akciókhoz még több eszköz kell majd. Bizonyosan megoldják majd a kérdést, lesz síp, lesz ember fújni, Orbán is lesz. Mi következik majd? Rejtőt picit módosítva : „Esténként az úri közönség verekszik. Kitűnő fémsípok! Belépés díjtalan! Megbízható elsősegély! Kilépés bizonytalan!”

Kínálkozna a lehetőség messzemenő következtetéseket levonni, hazánk mély morális válságáról értekezni az esemény kapcsán, mert való igaz, elég faragatlan modorra vall valakibe síppal fojtani a szót. Szóval ezek tényleg ronda dolgok. Még rondább dolog a teli tüdőből tiltakozó történészt fejbe csapni (ahogy ez meg is történt a téren). Kínálkozna tehát a lehetőség: dorongoljuk le sípoló Juhászt és „bandáját”, hogy milyen agresszívek, és leteremthetnénk az ünnepség szervezőit, hogy miért nem engedték be a fütty-főszervezőt a közönség közé rázni a pofonfát. Ezekkel a lehetőségekkel, köszönöm, most nem élek. Csak egy megjegyzés (plusz egy kicsi következtetés): Juhászék fent azt állítják, hogy ez az egy útja van, hogy  Orbánt szembesítsék a valósággal. Szeretném tévedésükre felhívni a figyelmet. Nézzünk bele a sípszakirodalomba:

„A jelzősíp több forrás szerint a polgári túlélő vagy vészhelyzeti készletek, csomagok egyik alapvető alkotóeleme.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!