hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vérgőz és becstelenség

2012. 11. 02.
Ha „ordenáré zsidózás” műfajban osztottak volna helyezéseket az idei október 23-i megemlékezések kapcsán, azt garantáltan a Pax Hungarica Mozgalom (PHM) és a Betyársereg által közösen szervezett, Corvin közi megemlékezés nyerte volna. Tyirityán Zsolt, főbetyár felszólalása második percében már torkaszakadtából azt üvöltözte: „Antiszemita volt a magyar forradalom? Igen, az volt. De miért? Mert Rákosi Mátyás mi volt? Zsidó! Gerő Ernő mi volt? Zsidó? Egytől egyig azok voltak” – zengett a szózat, melyhez a néhány száz fős közönség folyamatos füttykoncertje szolgáltatta a zümmögő kórust. Majd érkezett a cseppet sem költőinek szánt kérdés: „És Dániel Péter micsoda?” A beszédből az is kiderült: Tyirityán „gyűlöli ezt a fajtát” és arra vár, hátha lesz megint egy kormány Magyarországon, aki „ezt a fajtát újra marhavagonokba rakná”.

A papíron egyébként nem létező PHM-et jelenleg az a Domokos Endre János vezeti, aki korábban a Vér és Becsület, nyíltan neonáci és hungarista szervezet szóvivőjeként vált hírhedtté. Az angol „Blood and Honour” hazai fiókszervezetét a bíróság jogerősen betiltotta, ezt követően szervezték meg a mozgalmat.

A bőrfejű vezér egy meglehetősen furcsa ideológiai katyvaszt öntött a német birodalmi indulókat idéző harci nótákat követően a hallgatóság nyakába. Mint mondta: mozgalmuk két áldozatból táplálkozik, ebből az egyik Jézus vérrel megpecsételt áldozata, a másik Szálasi Ferenc, szintén csak vérrel megpecsételt áldozata. Beszéde innen más irányba kanyaradott, így az nem derült ki, hogy miként sikerült az ország zsidótlanításáért küzdő, mélyen antiszemita, tömeggyilkos politikus nézeteit, és az egyébként zsidó Messiás személyét egy mozgalomba ötvözni.

A közönséget a logikai bukfencek szemlátomást cseppet sem zavarták, de a tömeg gerincét alkotó, tizen-huszonéves fiatalok többségét amúgy is inkább a közösségi tudat, semmint a gondolkodni vágyás hozta a Corvin közbe. Sokan közülük HVIM-es, Jobbikos és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület polóiban érkeztek, és volt, aki a divatosnak számító katonai viseletet gázmaszkkal egészítette ki.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!