hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Olvasói levelek - 2012. január 13.

2012. 01. 13.
Csapdában

2007-ben, még ellenzéki korában, Orbán Viktor támogatta, hogy a MÁV Cargo privatizációja után a NEM CARGÓS munkavállalók kapjanak részesedést a befolyt eladási árból. Miért is ne támogatta volna a Fidesz elnöke, ha a magát baloldalinak valló Gyurcsány-kormány neoliberális jobboldali politikát folytatott? A MÁV Cargo magánosításából származó bevételből sem a menedzsment, sem az akkori politikai elit felmutatni semmit sem tudott, közben szóban a Cargo bevétele szétosztásának hajmeresztő gondolatát hirdette minden csatornán.

Az akkori kormányzat egyszerűen azért utasította el a szakszervezeti követelést, hogy azt a látszatot tartsa fent, az állami pénzeket ő nem hajlandó szétosztani, miközben valamennyi privatizált vállalat egykori munkavállalói megkapták a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) keretein belül a részvényeiket, amin keresztül szét is osztották az egykori állami vagyon tetemes részét, miáltal az ország hosszú távon csődközeli állapotba jutott...

Orbánék persze pontosan tudták, hogy igazságtalan dolog az, bár jogszabály nem volt rá, hogy ha a MÁV Cargónál munkaviszonyban állók csak azért, mert az üzletágak szétválasztásakor ide kerültek, az MRP keretein belül több száz ezer forintot kaptak, mert kiváltak - a többiek, akik szintén a vállalatnál dolgoztak, semmit! Ezt az igazságtalanságot vetette fel a Gaskó István vezette Liga szakszervezeti tömörülés.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!