Kereső toggle

München

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Tisztelt Szerkesztőség!

Legutóbbi számukban azt írják a "Hollywoodnak Spielberg is sok" című cikkükben, hogy "A várakozások ellenére jelölést sem kapott az idei Golden Globe-on a München".

Ez azonban egyátalán nem igaz. A München című film két kategóriában is jelölt volt az idei Golden Globe-on: a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyv kategóriában is (ajánlom szíves figyelmükbe a
www.thegoldenglobes.com honlapot). Remélem, hogy a tények alaposabb ellenőrzése a jövőben elkerülhetővé teszi, hogy a mostanihoz hasonlóan téves következtetéseket vonjanak le!

Üdvözlettel:

Kaderják Dániel

Tisztelt Kaderják úr!

Köszönjük, hogy pontosított: a Golden Globe-on 23 kategóriában – ha sikerült pontosan végigszámolni a hosszas listát – összesen 115 filmet/színészt/alkotót jelöltek, köztük 2 kategóriában valóban a München is szerepel, amely azonban nem kapott díjat. Spielberg esetében, ez – enyhén szólva – nem siker, különösen, ha az egyik ünnepelt nagydíjas a Münchenhez képest kirívóan egyoldalú palesztin–holland alkotás. Ezért úgy gondolom, hogy lapunk nem alaptalanul írta a cikk címében, hogy Hollywoodnak (és a külföldi szakíróknak) Spielberg is sok – legalábbis ebben a témában.

Üdvözlettel:

Morvay Péter rovatvezető

Olvasson tovább: