Kereső toggle

Az ő országuk

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Úgy tűnik, az SZDSZ az egyházellenességben véli megtalálni a csodafegyvert, amely tavasszal átlendíti a pártot az ötszázalékos parlamenti küszöbön. Az egyházi adományok megadóztatásának korszakalkotó – bár később
visszavont – ötlete után a liberálisok most a Miatyánkra hajazó "Jöjjön el az én országom" kampányszlogennel operálnak. A cél nyilvánvaló: antiklerikalizmus címén maximálni a szavazatokat. Ezzel nem is lenne különösebb baj, a klérust nem kell félteni: évezredes tapasztalatuk van a kritikai vélemények kezelésében. 

Viszont a világ legismertebb imájából kiemelni egy részletet, és azt pejoratív módon átköltve kampányszlogenné silányítani – nos, ezzel gond van. Ezzel gond van, mert ez egyrészt hitében sérti nem a klérus, hanem az azzal az esetek többségében nem is azonosítható hívők sokaságát, másrészt pedig újra bizonyítja az SZDSZ vallásügyi kérdésekben korábban is mutatott tökéletes érzéketlenségét. És bár a honi egyházpolitikának valóban vannak rendezésre váró kérdései, de betegként ki bízná magát egy olyan orvosra, akiben csöppnyi érzékenység sincs a páciens iránt? 

Olvasom Horn Gábor szabaddemokrata kampányfőnök Rogán Antalhoz címzett levelét: "Az Ön által vezetett Fidesz-kampány kontrollját vesztette, és a legvállalhatatlanabb eszközöket is beveti a szavazatok megszerzése érdekében. (…) Kampányfőnökként úgy gondolom: vannak határok, melyeket felelős politikus, jó ízlés? ember nem lép át." Az én országomban ezt a levelet visszaküldenék a feladónak.
- si -

Olvasson tovább: