hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fehérvári selejtező

2002. 08. 18.
Az augusztus 2-i számban megjelent Fehérvári selejtező cím? cikkükre szeretnék reagálni. Két évig dolgoztam az IBM székesfehérvári gyárában, 1997 júniusától 1999 májusáig. A személyes észrevételem az, hogy a dolgozók rossz hangulatának egyik oka a cég rossz kommunikációs technikája. A munkások nem nagyon érezték azt, hogy értékelnék a munkájukat. A másik ok a munkabér, amely egyáltalán nem jobb a megszokottnál. 1999-ben folyamatos három műszakban (tehát sokszor hétvégén is dolgozva) 36–38 ezer forintot kerestem. Lehet, hogy ez Kelet-Magyarországon jónak számít, de itt – legalábbis a legtöbb ismerősöm szerint – kevés.

Ugyanakkor szerintem nem igaz egyértelműen az, hogy a magyarok lusták lennének. Voltak munkatársaim, akik nagyon keményen dolgoztak. Igaz, akadtak restebbek, lógósok, de ezek többsége nem a "Kádár-kori generációból", hanem a fiatalabbak közül kerültek ki. A "roppant magas" selejtarány pedig nem egészen a dolgozók hibája: egy termék bevezetésekor mindig sok a selejt. Ezt fokozhatja az is, ha emelik a normát, ilyenkor kevesebb idő jut egy-egy winchesterre.

További jó munkát kívánva

Vajda Zoltán

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!