Kereső toggle

Ének a Csodaszarvasról

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

2002. március 2-ai sajtófigyelőnk gyűjteményében a Hetek március 1-jei számának egy oldalát is kézhez kaptuk, amelyben kritikát közölnek humoros iskolai napló formájában Jankovics Marcell Ének a Csodaszarvasról cím? rajzfilm-eposzát véleményezve.
(Kampányfilm)

A kritika fölött egy, a filmből vett jelenet fényképe látható, amely alatt hibás információt közöltek: "Készült a Nemzeti Kulturális Alap 270 millió forintjával".

Kérem önöket, hogy szíveskedjenek helyesbíteni a fenti, a valóságnak nem megfelelő információt a következők miatt: Jankovics Marcell, az NKA Bizottságának elnöke sokszor kijelentette már, hogy intézményünkhöz elvi okokból nem pályázik. Álláspontja természetesen érthető és tiszteletre méltó. Így a Csodaszarvas-film elkészítéséhez sem nyújtottunk támogatást.

A magyar filmek forgalmazási feltételeinek javítására kiírt pályázat egyik kérelmezőjének, a Budapest Film Kft.-nek a Mozgókép Szakmai Kuratórium 8 millió forintot ítélt meg, s ezek között szerepel a fenti film forgalmazása is.

"Mellesleg" a feltüntetett és Jankovics Marcell által már többször nyilvánosan közölt összeg is hibás, a film 245 millió forintba került.

Intézményünk neve egyébként 1999-ben Nemzeti Kulturális Alapprogramra változott.
Tisztelettel: Perlik Pál,

a Nemzeti Kulturális Alapprogram

igazgatója

Olvasson tovább: