Kereső toggle

Lefogyott a magyar munkaerőpiac

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A negyedik negyedévben kevesebb elbocsátás várható a magyar munkaerőpiacon; a felvételi kedv azonban továbbra is lanyha – derül ki a Manpower felméréséből. A nemzetközi munkaerő-közvetítő cég adatai szerint egyedül Ázsiában és Amerikában pozitívak a várakozások, Európa vegyes képet mutat.

Magyarországon a munkaerő-piaci kilátások némileg javultak, hiszen az előző negyedévhez viszonyítva jelentősen, 6 százalékkal csökkent azoknak a munkaadóknak az aránya, akik elbocsátást terveznek.  Ugyanakkor a munkaerő-felvételi kedv továbbra is lanyha. A 2012 utolsó negyedévére vonatkozó Manpower Munkerő-piaci Mutató nulla százalékon áll, vagyis ugyanannyi munkaadó tervez elbocsátást, mint amennyi munkaerő-felvételt. Idén ez az első olyan felmérés, amikor a munkáltatók várakozásai nem a negatív tartományban vannak. Tíz magyar munkáltató közül több mint nyolc nem kíván változtatni személyzeti állományán a következő negyedévben, ami bizonyos munkaerő-piaci stabilitásra utal.

Kiss Juditnak, a Manpower Magyarország ügyvezető igazgatójának álláspontja szerint a felmérés eredményeiből az látszik, hogy a megkérdezettek többsége egyelőre nem számol azzal, hogy a szeptemberben országgyűlés elé kerülő, korábban bejelentett munkahelyvédelmi akcióterv jelentősen bővítené a munkahelyek számát. Ugyanakkor – tette hozzá – a jelenlegi gazdasági körülmények között fontos eredmény az is, hogy további elbocsátásokat már nem terveznek. „Kedvező jel, hogy az index értéke megduplázódott a gyártás területén az előző negyedévhez képest. A növekvő foglalkoztatási igény elsősorban az autógyártásnak és az autóipari beszállítóknak köszönhető” – hangsúlyozta Kiss Judit.

Az előző negyedévhez viszonyítva a vizsgált kilenc szektorból ötben javultak a kilátások. A legjelentősebb, 18 százalékos növekedést az építőiparban jelezték, a kilátások azonban még így is negatívak, immár a hatodik egymást követő negyedévben. A foglalkoztatási szándék 4 százalékkal erősödött a közüzemi, valamint a köz- és szociális szolgáltatások területén. Gyengülést három szektorból jelentettek: a nagy- és kiskereskedelemben 5 százalékkal, míg a mezőgazdaságban és a szállítmányozás, raktározás területén 4 százalékkal csökkent a mutató értéke.

A kutatásba bevont 42 ország és terület közül 31-ből a munkaadók különböző mértékben, de pozitív munkaerő-piaci várakozásokról számoltak be. 22 országban a kilátások javultak, illetve stabilizálódtak az előző negyedévhez képest. Az egy évvel ezelőtti adatokhoz viszonyítva azonban 26 országban érezhető gyengülés.

Érdekes módon Kína, Brazília és India feltörekvő piacain a munkáltatók szinte az összes ipari szektorban a foglalkoztatás lassuló bővülésére számítanak a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Ez leginkább Indiára jellemző. Míg a világ hét legnagyobb gazdaságában a munkaerő-piaci előrejelzések továbbra is pozitívak, igen visszafogottak a többi ország esetében, kivéve Olaszországot, ahol a várakozások tovább csúsznak lefelé a negatív tartományban.

„A globális munkaerőpiacon sok a bizonytalanság, és ez bizonytalanná teszi a munkáltatók foglalkoztatással kapcsolatos terveit. Amennyiben ezek a bizonytalanságok – az európai adósságválság, a kínai lassulásról szóló pletykák, az Egyesült Államokban közelgő elnökválasztás és az egészségügyi rendszer átalakítása – tovább halmozódnak, akkor a globális munkaerőpiac lassuló növekedése várható, ami egy idő után stagnálássá változik – nyilatkozta a felmérés kapcsán  Jeffrey A. Joerres, a ManpowerGroup elnöke. – Ennek a folyamatnak a kezdetét tükrözik az indiai adatok, ahol a munkáltatók ugyan nem terveznek elbocsátásokat, de jelentős mértékben visszafogják az új munkavállalók felvételét mindaddig, amíg pozitív jelzéseket nem kapnak. Az Egyesült Államokban a munkaadók ugyanakkor eléggé magabiztosak ahhoz, hogy fenntartsák ugyanazt a stabil foglalkoztatási ütemet, amelyet az elmúlt évben tapasztalhattunk.”

A ManpowerGroup globális kutatása szerint a munkáltatók Tajvanon, Indiában, Panamában, Brazíliában, Törökországban és Peruban bíznak leginkább abban, hogy a munkavállalók számát növelni tudják az elkövetkező három hónapban, míg negatív várakozásokról csupán Görögország, Olaszország, Finnország, Írország, Spanyolország, Szlovákia, Hollandia, a Cseh Köztársaság és Lengyelország munkaadói számoltak be.

Olvasson tovább: