Kereső toggle

Pénz 15 napon belül

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Szeptembertől megnyílt a gazdaságfejlesztési és innovációs célokat szolgáló pályázatok újabb tárháza. Pozitív elbírálást követően a szerződéskötéshez képest 15 napon belül már kézhez kaphatják az első forintokat.

Több mint 41 milliárd forint áll rendelkezésre kutatás-fejlesztési és innovációs célokra. Az informatikai fejlesztéseket ösztönző  pályázatokra pedig további 7 milliárd forint érhető el mikro-, kis- és középvállalatok számára.
Ez esetben is lényegi egyszerűsítés lép életbe. Az alacsonyabb támogatási összegű informatikai pályázat, a „Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása” esetében automatikus eljárási rend lép életbe, azaz a beadott pályázatokat ezentúl nem bírálóbizottság értékeli, hanem a pályázó cégek által kitöltött formanyomtatványok adatait figyelembe véve, gyorsított mechanizmus révén születik meg a végleges döntés.
Összesen 5,69 milliárd forint támogatás nyerhető el a modern vállalatirányítási és termelési környezet kialakításához kapcsolódó infokommunikációs fejlesztések, vállalati portálok, webáruházak kialakításához a GOP-2009-2.2.3, illetve a GOP-2009-2.2.1; KMOP-2009-1.2.5 pályázatokon keresztül. Erre a célra minimum 5, maximum 25 millió forint nyerhető el, a beruházás költségének legfeljebb 50 százaléka számolható el.
A piacorientált kutatás-fejlesztést támogató programban (GOP-2009-1.1.1; KMOP-2009-1.1.1) legfeljebb 300 millió forint összegű támogatást nyerhetnek azok a vállalkozások, amelyek találmányuk prototípusának működőképességét szeretnék elérni. A közép-magyarországi régió cégei számára közel 15 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra. A kutatási telephelyek kiépítésére, kutatói állások finanszírozására 6 milliárd forintos keretből lehet pályázni
Innovációs klaszterek kialakítására, működtetésére a GOP-2009-1.2.1 és a KMOP-2009-1.1.3/A alatt lehet pályázni. A klaszterek innovációjának támogatására pedig a GOP-2009-1.3.1/B áll rendelkezésre. Azok a klaszterek, amelyek a Pólus Program keretében közösen vesznek részt, termékfejlesztésre, illetve piacra jutásra további, 250 millió és 1,5 milliárd forint közötti összegre lehetnek jogosultak. (További részletek a www.nfu.hu portálon)

Olvasson tovább: