Kereső toggle

A hét eseményei

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Bűnbánó bankvezérek
Nyilvánosan kért elnézést a brit parlamentben több bankvezető, beismerve a hibáikat, melyek bankjaik összeomlását okozhatták. A Royal Bank of Scotland és a Halifax Bank of Scotland – egyébként lemondott – vezérei elmondták, rossz döntéseik miatt a részvényeseik horribilis vagyont vesztettek el. Emiatt a két bank piaci értékének 90 százalékát elveszítette, és csak az állami 500 milliárd fontos bankmentő csomagnak köszönhetően lehetett megakadályozni, hogy az egész brit bankrendszert magukkal rántsák.

Új elnök a Malév élén
A legutóbbi közgyűlésen lemondott posztjáról és távozik az eddigi vezérigazgató, Leonov Péter, helyette a Vnyesekonombank alelnöke, Anatolij Ballo vette át a társaság vezetését. A Malév tulajdonosi szerkezete nem változott, változatlanul az AirBridge a fő részvényes. A légitársaság dolgozói azonban továbbra is bizonytalanságban vannak a cég pénzügyeinek rendezetlensége miatt. Mint ismeretes, az alkalmazottak február elején csak 50 ezer forintot kaptak a fizetésük helyett.

Búcsú a szlovák koronától
„A pénzintézetek sikeresen levezényelték az euróra történő átállást” – fogalmazott Ladislav Uncovsky, a szlovák bankszövetség (SBA) szóvivője. Az üzletek beszámolója szerint a közös európai pénzre való átállás komolyabb probléma nélkül zajlott. „A folyamatot problémamentesnek, komolyabb rendszerhiba nélkülinek értékelem”– erősítette meg Igor Barát, az euró bevezetésének szlovák kormánybiztosa. Felmérések szerint a lakosság döntő többsége már csak euróban fizetett a vásárláskor.

Olvasson tovább: