Kereső toggle

Támogatás kicsiknek

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A Nemzeti Fejlesztési Terv részeként, a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja (GVOP) keretében a kis- és középvállalkozások (kkv) támogatást igényelhetnek emelt szint? tanácsadás finanszírozásához. Célul tűzték ki a vállalkozói kultúrának és ismereteknek a fejlesztését, a vállalkozások sikeres működéséhez és a továbblépéshez szükséges szakmaspecifikus ismeretek vállalkozások közötti elterjesztését. 

Így támogatni szeretnék többek között belföldi, valamint külföldi (uniós) pénzügyi forráslehetőségek feltérképezését, forráskombináció tervezését a finanszírozáshoz, európai vállalkozásfejlesztési lehetőségeket, EU-s követelményekre való felkészítést. Ezen kívül a fejlesztési és üzleti tervek készítése, piac és versenyhelyzet elemzése, menedzsment, marketing tanácsadás, termékfejlesztési tanácsadás, tervezési, vezetési és ellenőrzési eszköztár kidolgozása, üzleti auditok, e-kereskedelem fejlesztéséhez kapcsolódó tanácsadás is kedvezményezett területnek számítanak. A támogatás azonban nem vehető igénybe pályázatfigyeléshez, adótanácsadáshoz, könyveléshez, alkalmazottak képzéséhez, oktatáshoz.

A 2005. évre tervezett keretösszeg 1,7 milliárd forint, melyből elnyerhető vissza nem térítendő támogatásként legfeljebb 400 ezer és 2 millió forint közötti összeg, a vállalkozás létszámától függően. A tanácsadás elszámolható összköltségének legfeljebb 50 százaléka finanszírozható ebből a forrásból.

Nem nyújtható támogatás azon pályázó részére, amely árbevételének több mint 50 százalékát mezőgazdasági tevékenység vagy tanácsadói tevékenység teszi ki. Szintén ne pályázzon, aki a GVOP-2005-2.1.2 pályázatban támogatott valamely irányítási rendszer bevezettetésére, illetve tanúsíttatására pályázik már. A pályázatok benyújtási határideje 2005. szeptember 30., az elbírálás folyamatos. További információval a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht.-nál szolgálnak az érdeklődőknek.

Olvasson tovább: