Kereső toggle

Új Volksbank-Fundamenta hitelkonstrukció

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Újabb hitelfelvételi lehető-séggel rukkolt elő a Volksbank és a Fundamenta. Október végétől lakásépítéshez vagy -vásárláshoz, lakásfelújításhoz, bővítéshez, közm?-, tetőtér-beépítéshez 700 ezer forint hitel felvételét teszi lehetővé a Komfort névre keresztelt konstrukció révén. 

Az ügyfél a kölcsönszerződéssel egy időben szerződést köt a Fundamentával. A viszszafizetés első időszakában a Volksbanktól felvett kölcsön kamatát, illetve a Fundamenta-szerződés alapján a havi rendszeres megtakarítást kell fizetnie. A kölcsön tőketartozást a megtakarítási időszak leteltével a Fundamenta-betétszámlán összegyűjtött megtakarítás, az arra jóváírt állami támogatás és a kamatok, valamint a hat százalékos kamatozású Fundamenta-kölcsön válthatja ki. 

Egy példa: abban az esetben, ha egy család egymillió forintos kölcsönt igényel, a Volksbanktól megkapja az összeget, ezzel párhuzamosan ugyanekkora összeggel szerződést köt a Fundamentával is. Az első 52 hónapban a banknak havi 10 525 forintot (plusz 10,63 százalékos kamatot és 2 százalékos kezelési díjat fizet), eközben 49 hónapon át 8 ezer forintot előtakarékoskodik a Fundamentánál. A megtakarítási időszak végén a Fundamenta átutalja az egymillió forintos tőketartozást a banknak, és ettől kezdve 6 százalékos kamatozású (456 217 forintos) Fundamenta-kölcsön kamatait fizeti 64 hónapon keresztül havi 8500 forint erejéig. Így összesen tíz év alatt 1 483 300 forintot fizet vissza, ami előtakarékosság nélkül 280 ezer forinttal több lett volna. Az ügyfelet természetesen ez idő alatt is megilleti a személyi jövedelemadó-kedvezmény.

Olvasson tovább: