hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az ír igen hatására erősödik a forint és a BUX
Tőzsdejelentés 2002. 10. 16–22.

2002. 10. 27.
Világszerte folytatódott a részvényárfolyamok emelkedése, bár az ütem jóval visszafogottabb maradt az előző heti szárnyalásnál. Amerikában több kedvező vállalati eredmény is napvilágot látott: a Microsoft megduplázta nyereségét az előző év azonos időszakához képest, az AT&T három veszteséges negyedév után ismét nyereségesre fordult, s a vártnál jobban teljesített a Sun is. Ugyanakkor a bankszektor nem remekelt, a Standard & Poor\'s több neves befektetési bank besorolását is rontotta. 

Európában is jó vállalati eredmények jelentek meg: az SAP ötszörösére, a Nokia háromszorosára növelte eredményét. A vártnál nagyobb veszteséget jelentett azonban az Ericson, és gyengélkedett a gyógyszeripari szektor is.

A BUX a megszokottnál élénkebb forgalom mellett pozitívan reagált az ír népszavazás számunkra kedvező kimenetelére, közel 2,5 százalékos erősödés után 7200 ponton zárta a hetet. Folytatódott a gyógyszeripari részvények szárnyalása a héten, bár az Egis a keddi korrekció után negatívban zárta a hetet, hét közben jellemzően 13 000 forint felett forgott. Jól teljesítettek a blue chipek is: a Matáv és az OTP is 4,8 százalékot erősödött, csak a Mol gyengélkedett, újabb sajátrészvény-vásárlásai ellenére is több mint másfél százalékot esett. A legnagyobb nyertesek és vesztesek a második vonalból kerültek ki. A Mezőgép 21 százalékkal, 1100 forintig drágult, miután spekulációs hullám indult a sajtóban megjelent milliárdos megrendelések kilátásáról szóló híreknek köszönhetően. Közel hét százalékot gyengült viszont az újabb profitfigyelmeztetést megjelentető Pannonplast.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!