hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Visszafogott emelkedés a szeptemberi évforduló előtt
Tőzsdejelentés 2002. 09. 04 – 09. 10.

2002. 09. 15.
Az előző heti mélyrepülés után némi emelkedés volt megfigyelhető a világ vezető részvénypiacain. Amerikában kedvezően alakultak a munkanélküliségi adatok, és a tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya, valamint az autóeladások száma is jelentősen növekedett. Pozitívan hatott a Lehmann bejelentése is, miszerint az Intel papírjait alulsúlyozásról piaci súlyozásra minősítette fel. Európában elsősorban az autógyártók és az olajcégek erősödtek, de emelkedett az Ericsson árfolyama is a sikeres tőkeemelés után. Rossz napjaik vannak viszont továbbra is a telekomcégeknek, elsősorban a France Telekom és leánycége, az Orange vesztett sokat értékéből. A BUX – elmaradva a nemzetközi tőzsdék emelkedésétől – alacsony forgalom mellett 7511 pontig, 1,7 százalékkal erősödött.

A legnagyobb ármozgásokat a héten kisebb papírok produkálták: emelkedésben a Pannonplast (+11 százalék), a Pannonflax (+9,5 százalék) és a Zalakerámia (+8,5 százalék) jártak az élen, míg a mélyrepülést a Humet nyerte 24 százalékos gyengülésével. A blue chipek közül szárnyalt az OTP, a bankpapír 6,5 százalékos erősödés után ismét 2200 forint közelében zárta a hetet. A külföldi trendeknek megfelelően erőteljesen gyengült viszont a Matáv árfolyama, amely 4,2 százalékos zuhanás után 776 forinton zárta a hetet. A keddi kereskedés során is megtartotta a Danubius korábbi emelkedését (+4,2 százalék), annak ellenérte, hogy a Gellért Szállót elöntő csőtörés százmilliós kárt okozott a tulajdonosnak. 3,5 százalékot meghaladó áresés után 9150 forinton zárt a Démász, a papír ezen az áron 13 százalék körüli osztalékhozamot biztosít befektetőinek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!