hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Várakozáson felül teljesített a Mol és az OTP
Tőzsdejelentés 2002. 08. 07–13.

2002. 08. 18.
Mérsékelt emelkedés zajlott a világ tőzsdéin az elmúlt kereskedési héten. Az Egyesült Államokban a kiskereskedelmi eladások erőteljes júliusi növekedése, valamint a Wal Mart és a Cisco várakozásokat meghaladó negyedéves eredménye táplálhatta az optimista oldalt, ezzel szemben hatott viszont a US Airways csődje, a chipszektor újabb leminősítése, valamint a WorldCom újabb 3,3 milliárd dolláros félrekönyvelésének híre. 

Németországban hároméves csúcsot döntött a júliusi munkanélküliségi adat, és visszaesett a feldolgozóipari megrendelésállomány is. Gyengültek az olajcégek, miután a JP Morgan csökkentette a BP-re és a Shellre vonatkozó célárát. A BUX gyenge forgalom mellett 0,5 százalékos csökkenés után 7081 ponton zárta a hetet.

Befejeződött a negyedéves eredmények közzétételi időszaka. A blue chipek közül az OTP és a Mol a várakozásokat felülmúló eredményről adott számot. Utóbbi nyeresége 7 milliárd forinttal haladta meg az elemzői várakozásokat, amire a papír 3,5 százalékos erősödéssel reagált. A Matáv nyeresége a várt 36 helyett 42 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a részvény 2,5 százalékot vesztett értékéből. A cég a héten jelentette be: szeptember 1-jétől a helyi telefonálás költségei átlagosan 5,2 százalékkal lesznek magasabbak. Kiábrándító gyorsjelentést tett közzé a Graphisoft (–9,8 százalék), a Rába (–7,8 százalék), és a Pannonplast (–19 százalék) is. Kedvező számokkal rukkolt ki viszont az első negyedévben gyengélkedő TVK, az Antenna Hungária, valamint a Démász is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!