Kereső toggle

Új internetcsomagok augusztustól

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A Matáv augusztus elsejével – a kormány által is támogatott – új internetes konstrukciót vezet be. Az új csomagok használata önmérsékletre kényszeríti majd az internetezőket, magánszemélyek juthatnak hozzá. 

A legkisebb és egyben legolcsóbban elérhető csomag megcélzott közönsége tervek szerint a kezdő és kis felhasználók köre. A csomagban a 15 órás telefonelérés bruttó havidíja 1550 Ft (1,72 Ft/perc), amihez természetesen hozzá kell még adni az internetszolgáltató által számlázott szolgáltatói költséget. Így várhatóan 20 óra (ez naponta 30 percet jelent) internethez bruttó 3500-4000 Ft havi költséggel lehet majd hozzájutni. 
A közepes felhasználók kiszolgálására a Matáv egy 40 órás díjcsomagot dolgozott ki, amelynek a telefonelérést képező ára bruttó 4000 Ft (ez percenként 1,66 Ft-ot jelent). Ha figyelembe vesszük azt, hogy mindehhez hozzáadódik az internetszolgáltatónak fizetett szolgáltatási díj, akkor egy magánszemélynek 40 óra internetkapcsolat havonta bruttó 8500-9000 Ft-jába kerül. A fenti csomagok használata is napszakra korlátozódik: hétköznap 16-tól 24 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 7-től 24 óráig terjedő időszakokban érvényesek. 
Sokan vannak, akik havonta 40 óránál többet töltenek az internet használatával, nekik elsősorban az ADSL-t célozzák meg a jövőre vonatkozóan megoldásként. Ilyen típusú hozzáféréshez internetszolgáltatótól függően nettó 7850-10000 Ft havidíj fizetése ellenében lehet hozzájutni. Mivel az ADSL-szolgáltatás technikai okokból országszerte (még Budapesten is) sok helyütt nem érhető el, így azok számára, akik műszaki okokból hátrányt szenvednek, a Matáv egy ADSL-pótló megoldást biztosít. Ennek keretei között a hátrányos helyzetben levők havonta bruttó 7500 Ft-os fixdíj ellenében napszaktól függetlenül 60 óra internethez juthatnak addig, amíg a technikai fejlesztések nem biztosítják számukra az ADSL-hozzáférés használatát.

Olvasson tovább: