hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vállalatfelvásárlási láz A Dow a 10 000 pontot ostromolja
Tőzsdejelentés 2001. 12. 12 18.

2001. 12. 23.
Jelentősebb elmozdulás nélkül zárták a hetet a világ értékpapírpiacai. Amerikában mérsékelten emelkedtek az árak, a Dow Jones kedden hajszál híján elérte a tízezer pontos álomhatárt. 

Európában csökkenő árfolyamok jellemezték a hetet, legjelentősebben – két százalékkal – Frankfurtban estek az árak, a gyenge ipari termelési adatok és a bizalmi index vártnál gyengébbre sikerült eredménye nem segítették a piacot. A BUX mérsékelt forgalom mellett gyakorlatilag változatlanul, 7213 ponton zárta a hetet. A hét sztárpapírjának az OTP bizonyult, a bankpapír a keddi kereskedés során jelentős forgalom mellett történelmi csúcsa közelében forgott, végül közel 4,5 százalékos emelkedés után 16 920 forinton zárt. Tovább szárnyalt a Synergon árfolyama (+6,13%), és szépen teljesített a Démász (+3,95%) is. Folytatódott a gyógyszergyártók hetek óta tartó gyengélkedése: az Egis 6 százalékot meghaladó mértékben csökkent, a Richter végül minimális csökkenéssel zárta a hetet. Az Unipetrol 63 százalékos részesedésére kiírt pályázatot – amelyen a Mol–TVK–OMV hármas is adott be ajánlatot – a cseh Agrofert nyerte, talán ennek is köszönhető a Mol árfolyamának 2 százalékos csökkenése, annak ellenére, hogy a JP Morgan 9000 forinton határozta meg a papír célárát. Nem remekelt a vegyipari szektor sem, a BorsodChem és a Pannonplast egyaránt 6 százalékot meghaladó mértékben zuhant, ehhez képest a TVK 3,5 százalékos csökkenése mérsékeltnek mondható.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!